Μπακογιάννη: Βενιζέλος, Κουβέλης να μπουν ως αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση

Μπακογιάννη: Βενιζέλος, Κουβέλης να μπουν ως αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση
Συζήτηση στην Βουλή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013. Στο στιγμιότυπο η βουλευτλής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Την είσοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση, σε θέση αντιπροέδρων και σε κρίσιμα υπουργεία, πρότεινε, μιλώντας τόσο στην τηλεόραση του Μέγκα όσο και στον Αlpha 9,89 η Ντόρα Μπακογιάννη

“Σήμερα τα μεγάλα προβλήματα είναι είναι αυτά για τα οποία την τελευταία εβδομάδα δεν μίλησε κανείς, είναι η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, είναι η κατάσταση στην Παιδεία, επειδή λοιπόν εκεί είναι δραματική η κατάσταση, πρέπει να πετύχουμε, πρέπει κατά την γνώμη μου σήμερα το βράδυ οι τρεις αρχηγοί να συναισθανθούν το μέγεθος των ευθυνών τους, να προχωρήσουν σε μια λύση ανάλογη με αυτή που συζητάμε απο χθες, δηλαδή με τις τρίμηνες συμβάσεις, δίμηνες, τρίμηνες συμβάσεις στην ΕΡΤ, στην τέως ΕΡΤ όπως θα λέγεται ο νέος φορέας, στη δημόσια τηλεόραση, διότι δεν μπορεί να υπάρξει, υπάρχει πλέον δεδικασμένο στο όλο θέμα, άρα να προχωρήσουμε εκεί και να μπορέσει αύριο να υπάρξει μια κυβέρνηση η οποία να μπορεί να είναι αποτελεσματική και να λειτουργήσει λογικά. Και να λειτουργεί θεσμικά”, σημείωσε η κα Μπακογιάννη, στο Μέγκα.

Επισήμανε ότι εάν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει και τα τρία κόμματα θα πληρώσουν το τίμημα και ότι “πολύ λιγο ενδιαφέρει” ποιος θα το πληρώσει λίγο παραπάνω και ποιος λίγο λιγότερο.

“Εάν λειτουργήσουν με μικροκομματικές λογικές τότε θα χαθεί αυτό το στοίχημα και αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί”, τόνισε.

Επανέλαβε ότι κατά την γνώμη της η σωστή λειτουργία της κυβέρνησης διαγράφεται μέσα από την συμμετοχή σε αυτήν τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του Φώτη Κουβέλη.

“Αυτή τη στιγμή λοιπόν μια θεσμική και σωστή λειτουργία της κυβέρνησης, δηλαδή με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση, αντιπροέδρους αυτής της κυβέρνησης, με πολιτικά στελέχη τα οποία θα πάρουν την ευθύνη των πράξεών τους, με μια προγραμματική συμφωνία η οποία θα λέει ότι κύριοι θα αποφασίζουμε από κοινού. Και ένα υπουργικό συμβούλιο και μια κυβερνητική επιτροπή που θα λειτουργεί με πρακτικά, διότι όταν λέω με πρακτικά έχει σημασία”, υπογράμμισε.

Παράλληλα, μιλώντας στον Alpha 9.89, σημείωσε: “Χρειαζόμαστε αυτήν την κυβέρνηση να λειτουργεί και αποτελεσματικά και γρήγορα”, προσθέτοντας, επίσης, πως απαιτείται ένα προγραμματικό πλαίσιο που να ξεπερνάει το μνημόνιο. “Άυτή η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει”, πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε πως η ίδια δεν επιθυμεί να συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα