Μπαλάφας: Μπουρλότο τα όσα πρότεινε ο Τουσκ

Handover Ceremony at the Ministry of Interior and Administrative Reconstruction, in Athens, Greece on November 7, 2016. / ???????? ???????? ??? ????????? ?????????? ??? ??????????? ?????????????? ?????, 7 ????????? 2016.
Handover Ceremony at the Ministry of Interior and Administrative Reconstruction, in Athens, Greece on November 7, 2016. / ???????? ???????? ??? ????????? ?????????? ??? ??????????? ?????????????? ?????, 7 ????????? 2016. SOOC

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι "να αντικαταστήσουμε τις σκηνές με προκατασκευασμένους οικίσκους" δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο ραδιόφωνο247 στους 88,6 χαρακτήρισε μπουρλότο, σε ένα από τα βασικά στοιχεία της Ευρώπης, τα όσα είπε κ. Τουσκ περί απόσυρσης της πρότασης για τις ποσοστώσεις.

Εν συνεχεία ανέφερε πως στην Τουρκία βρίσκονται τουλάχιστον 3,000,000 πρόσφυγες κυρίως στην περιοχή των συνόρων με τη Συρία και η Τουρκία χρειάζεται βοήθεια στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ωστόσο πρέπει κι εκείνη να αναλάβει κάποιες ευθύνες. Είναι γεγονός επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα, πως η Τουρκία αντιδρά στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν της έχει χορηγήσει κάποια χρήματα ως βοήθεια που όφειλε.

Έχει τεθεί, είπε επιπρόσθετα ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη συζήτηση Τσίπρα-Ερντογάν το ζήτημα του να είναι δυνατόν ένα τμήμα προσφύγων, εισερχομένων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, πριν τις διαδικασίες παροχής ή όχι ασύλου, να γίνεται εδώ η διαδικασία αυτή και να μην επιβαρύνονται τα νησιά, ενώ παράλληλα η Τουρκία να δέχεται την επιστροφή όσων δεν καταφέρουν να λάβουν άσυλο.

“Θέλουμε ενόψει χειμώνα, επειδή υπάρχει μέσα στους καταυλισμούς στα νησιά και ιδιαίτερα στη Μόρια, στη Λέσβο πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, πολύ μεγαλύτερος από τη χωρητικότητα, να αντικαταστήσουμε τις σκηνές με προκατασκευασμένους οικίσκους. Κι εκεί υπήρχε από τη δημοτική αρχή και τον κ. Γαληνό μια ακατανόητη και αχαρακτήριστη άρνηση(...). Δημιουργήθηκε μια ολόκληρη φασαρία χθες Νομίζω ότι δεν τιμάει αυτό τους ανθρώπους που αντέδρασαν και αδικεί τα νησιά και την αλληλεγγύη που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια”, επεσήμανε ο κ. Μπαλάφας.

Τέλος, υπογράμμισε πως είναι γεγονός ότι η διαδικασία εξέτασης για την παροχή διεθνούς προστασίας ασύλου, είναι μια διαδικασία που σέβεται τα δικαιώματα του εισερχόμενου και γι' αυτό υπάρχουν μακρόσυρτες διαδικασίες με τέσσερα επίπεδα, λόγω του ότι δεν εισέρχονται μόνο πρόσφυγες στη χώρα μας, αλλά και άτομα που δηλώνουν πρόσφυγες ενώ δεν έχουν προσφυγικό προφίλ.

SHARE:

24Media Network