Μπουρνούς: Στηρίζουμε τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ μόνο εάν δεν βασιστεί σε παζάρια εις βάρος της Ελλάδας

Μπουρνούς: Στηρίζουμε τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ μόνο εάν δεν βασιστεί σε παζάρια εις βάρος της Ελλάδας
Eurokinissi

Πράσινο φως σε ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μόνο εάν δεν πραγματοποιηθεί εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, τόνισε ο Γ. Μπουρνούς στον Σουηδό Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Η απόφαση για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι απόφαση του σουηδικού λαού την οποία σέβεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα στηρίξει, υπό την προυπόθεση ότι δεν θα βασιστεί σε παζάρια εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, τόνισε ο Τομεάρχης Ευρωπαικών Θεμάτων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς που συναντήθηκε με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας, Hans Dahlgren, συνοδευόμενος από τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Ο κ. Μπουρνούς και ο κ. Dahlgren, συνομίλησαν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τις αντιρρήσεις της Τουρκίας, τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ.Μπουρνούς τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη όλες οι ευρωπαικές χώρες και ειδικότερα αυτές που βασίζονται σε προοδευτικές κυβερνήσεις όπως η Σουηδία, να στηρίξουν την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, λαμβάνοντας υπόψιν και τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα