Ο Μπουτάρης "τα σπάει" με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Ταχιάος φλερτάρει το δήμαρχο

Ο Μπουτάρης "τα σπάει" με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Ταχιάος φλερτάρει το δήμαρχο
MOTIONTEAM

Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο υποψήφιος για το δήμο με τη στήριξη της ΝΔ. Δυσαρέσκεια Μπουτάρη για τους κομματικούς υποψήφιους και τη δήλωση μέλους της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη και όχι Πρωτοβουλία. "Θα συνεχίσω τα θετικά της διοίκησης Μπουτάρη" δηλώνει ο Ταχιάος

Συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, υποστηριζόμενο από τη ΝΔ, Νίκο Ταχιάο, είχε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα της πόλης και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Μετά τη συνάντηση ο κ.Μπουτάρης δήλωσε πως «ο κ.Ταχιάος έδειξε τις προθέσεις του για έναν καλό προεκλογικό αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από την κοιλιά. Βλέπει τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό».

Ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τους κομματικούς υποψηφίους, δείχνοντας την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την Κατερίνα Νοτοπούλου. Δήλωσε πως η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία» «δεν ανέχεται κομματικές υποψηφιότητες. Επιπλέον, έγινε ένα λάθος, δεν ξέρω αν είναι λάθος ή εσκεμμένο. Μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη και όχι "Πρωτοβουλία". Αυτό είναι λάθος. Μπουτάρης και "Πρωτοβουλία" είναι το ίδιο πράγμα. Ή στηρίζετε "Πρωτοβουλία" ή αντίο».

Από την άλλη πλευρά ο κ.Ταχιάος δήλωσε ότι θα συνεχίσει τα θετικά της διακυβέρνησης Μπουτάρη προσθέτοντας πως «ο κάθε δήμαρχος βάζει διαφορετικό χρώμα στην πόλη και διαφορετικό κομμάτι από τον εαυτό του. Ξεκαθαρίσαμε ποιες είναι οι διαφορές μας και πού συμφωνούμε. Ο κ.Μπουτάρης δεν θα είναι παρών στον προεκλογικό αγώνα και αυτό διευκολύνει τη θεματική της αντιπαράθεσης γιατί δίνει την ευκαιρία να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης».

Σχολίασε δε πως «στην Ελλάδα κάνουμε μεγάλο λάθος όταν έρχεται ο επόμενος, να κατεδαφίζει τον προηγούμενο ως πρόσωπο και έργο. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση σε μένα».

Νωρίτερα ο κ.Μπουτάρης συναντήθηκε με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου. Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός κοινού προοδευτικού μετώπου, που θα έχει προοπτική νίκης στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση, Θεσσαλονίκη, Γιάννης Μπουτάρης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ταχιάος: Δεν έχω σκουλαρίκι, ούτε τατουάζ, αλλά θα πουλήσω το brand Θεσσαλονίκη

Νίκος Ταχιάος: Με την κ. Καϊλή θα μπορούσα να συνεργαστώ, με την κ. Νοτοπούλου όχι

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε προοδευτικό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη, "δείχνει" Νοτοπούλου

Οι δημοτικές εκλογές φέρνουν παγίδες για τη ΝΔ σε ευρωεκλογές και πιθανές εθνικές

SHARE: