Μπουτάρης: Συμφωνώ με τον Τσίπρα στο θέμα αποπληρωμής του χρέους

Μπουτάρης: Συμφωνώ με τον Τσίπρα στο θέμα αποπληρωμής του χρέους

Με τον Α. Τσίπρα συμφωνεί ο Γ. Μπουτάρης, ως προς την προσέγγιση για την αποπληρωμή του χρέους

Τη συμφωνία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως προς το θέμα της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μ πουτάρης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

"Συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα στην προσέγγισή του για την ανάγκη θέσπισης ενός είδους ρήτρας ανάπτυξης στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Το ζήτημα πρέπει να τεθεί στην επικείμενη διαπραγμάτευση για το χρέος μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. Όσο η χώρα δεν αναπτύσσεται, είναι ανίκανη να αποπληρώνει υπέρογκα τοκοχρεολύσια χωρίς να βυθίζεται τελικά βαθύτερα στην ύφεση και την απελπισία. Δεν έχει πια νόημα αυτή η πολιτική, ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη", είπε ο κ. Μπουτάρης.

Σχετικά με το κλίμα ενόψει των ευρωεκλογών παρατήρησε ότι "ο κόσμος δικαίως νιώθει φοβισμένος, θυμωμένος και αδικημένος και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ν. Ευρώπη, είναι αναμενόμενο ο κόσμος να προστρέξει πολιτικά σε απλοϊκές και αντιευρωπαϊκές κυρίως επιλογές που υπόσχονται εύκολες αλλά αναχρονιστικές λύσεις".

"Η τάση αυτή επιτείνεται από την άτσαλη και εκ του αποτελέσματος αποτυχημένη εμπλοκή της Τρόικας στην υποτιθέμενη αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσης", είπε και πρόσθεσε:

"Χωρίς να παραγνωρίζω την πολυπλοκότητα του προβλήματος, η προσέγγιση της ΕΕ αποδείχθηκε μέχρι στιγμής ανίκανη να αποκλείσει το ενδεχόμενο μίας πιθανής πολιτικής αποσταθεροποίησης στη χώρα μας με σοβαρές επιπτώσεις για όλη την Ευρώπη. Η εμπλοκή της Τρόικας στα οικονομικά της Ελλάδας -με τον τρόπο που γίνεται- έχει ξεπεράσει τα ανεκτά όρια δημοκρατικής νομιμοποίησης και ανοχής".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπουτάρης: Σαμαράς και Τσίπρας μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Mπούρδες οι εξαγγελίες για δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη

SHARE:

24Media Network