Ν. Βούτσης: Μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή για να της πάρετε την πελατεία - χαμός και αντεγκλήσεις

Ν. Βούτσης: Μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή για να της πάρετε την πελατεία - χαμός και αντεγκλήσεις

Ένταση στη Βουλή. "Καραγκιόζηδες" από τα έδρανα των βουλευτών της Χ.Α. Για μεθόδευση προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή έκανε λόγο ο Ν. Βούτσης (Vid)

Μεθοδεύσεις της κυβέρνησης κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης με αφορμή την τροπολογία για την ψήφο των μεταναστών.

"Είναι πολιτικό κλείσιμο του ματιού προς την άκρα δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής. Εν παρενθέσει λέω ότι και εκεί γίνεται μία μεθόδευση, απ’ ότι φαίνεται, για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα" είπε ο κ. Βούτσης, άποψη στην οποία στηρίχθηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να εκτοξεύσουν εκ νέου βολές κατά της κυβέρνησης.

Παίρνοντας το λόγο ο Μιχάλης Αρβανίτης από τη Χρυσή Αυγή, και επικαλούμενος τα λεγόμενα του κ. Βούτση, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις σε βάρος του κόμματός του, ενώ επειδή την ώρα που μιλούσε, ο παριστάμενος αναπληρωτής Υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε στραμμένα τα νώτα του στα έδρανα, κάποιος βουλευτής από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής εκστόμισε τη φράση "καραγκιόζηδες" ανοίγοντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

"Εκπίπτετε κι άλλο στον όποιο σεβασμό μας" σχολίασε η προεδρεύουσα Μαρία Κόλια Τσαρουχά, ενώ ο Ανδρέας Ψυχάρης από τη ΝΔ κάλεσε το προεδρείο να επιβάλλει ποινές.

"Ακούστηκε η φράση καραγκιόζηδες, και γίνεται αποδεκτό αυτό; χθες συνάδελφος της ΧΑ απείλησε, δεν μπορεί να ασχολείται ο Πρόεδρος της Βουλής με τα κουλουράκια και όχι με τέτοιο θέμα. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει την ευθύνη, πιάσετε από αυτί, επιβάλλετε ποινές που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, στέρηση μισθού ή από ψηφοφορία" είπε ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε "δεν είμαστε παιδάκια, να λήξει κάποια στιγμή αυτό το θέμα, σήμερα φώναζε κάποιος περί καραγκιόζηδες, τι περιμένουμε, κάποιος να βιαιοπραγήσει ή κρατήσει μαχαίρι;".

Απαντώντας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος αντεπιτέθηκε στον Ανδρέα Ψυχάρη και επεχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας "μεγαλώσατε σε πλούσια σπίτια κ. Ψυχάρη, ο καραγκιόζης είναι λαϊκός ήρωας, διακρίνεται για την ευφυΐα του και τη σπιρτάδα και μπορεί να είναι επιτιμητικός τίτλος".

"Μην μας δουλεύετε τουλάχιστον" σχολίασε η προεδρεύουσα, ενώ και ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ απηύθυνε έκκληση στο προεδρείο να προασπίσει τις θεσμικές λειτουργίες ώστε όπως είπε, "να μη βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να μιλάμε αμέσως μετά τις άκρως υποκριτικές κορώνες της Χρυσής Αυγής για προάσπιση της Βουλής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ν. Βούτσης: Μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

SHARE:

24Media Network