Να δράσουν πολιτικά απέναντι στο λαϊκισμό, καλεί τους πολίτες ο Θεοδωράκης

ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαζει στη Βουλή, υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαζει στη Βουλή, υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Για ανάγκη επικράτησης νέων ιδεών "γειωμένων στην κοινωνία", έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ομιλία του στα Χανιά

Την ανάγκη της κινητοποίησης των πολιτών που είναι εκτός πολιτικής ώστε να δράσουν και πολιτικά απέναντι στον λαϊκισμό, επεσήμανε το μεσημέρι, σε ομιλία του σε φόρουμ για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, ο επικεφαλής του « Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη να επικρατήσουν νέες ιδέες «γειωμένες στην κοινωνία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι «φθαρμένες ηγεσίες - ακόμη και της λογικής όταν αναμετρούνται με τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς πάντα θα χάνουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη συμμετοχή των δημιουργών, αυτών που παράγουν στην πολιτική, καθώς όπως υποστήριξε, « αν δεν το κάνουν, αν δεν τους πείσουμε να το κάνουν, δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε για μας, ούτε για τη χώρα, ούτε για την Ευρώπη».

Από τα Χανιά ο κ Θεοδωράκης περιέγραψε την προσπάθεια αυτή ως ποτάμια, ρυάκια και χείμαρρους της λογικής, της καινοτομίας, της εξέλιξης.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφέρθηκε στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν, καθώς όπως είπε, «η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τα βιβλία των θρησκευτικών της. Οι περισσότερες σελίδες τους παραπέμπουν σε κατηχητικό και όχι σε σύγχρονο σχολείο»

Άσκησε έντονη κριτική στις διαδικασίες που εδώ και χρόνια ακολουθούνται μιλώντας για «μια ατέλειωτη κουβέντα», ήταν όμως ιδιαίτερα καυστικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και για τα όσα ειπώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στρέφοντας τα βέλη του κατά των ΑΝΕΛ τους οποίους χαρακτήρισε ακραίο συντηρητικό κόμμα που όπως είπε, δεν ψήφισε το σύμφωνο διαβίωσης, που αγωνίστηκε στη Βουλή για να απαγορευθούν τα τζαμιά στην Αθήνα.

«Αλλά είναι το αγαπημένο κόμμα του κ.Τσίπρα - μετά τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα μίλησε για ένα εθνικολαϊκισμό ο οποίος όπως είπε «δεν αφορά μόνο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά διατρέχει οριζόντια όλο το πολιτικό σύστημα».

Μιλώντας για την κρίση ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στην Ευρώπη, να επικρατήσει ο ορθολογισμός. «Να ξαναδούμε τα πράγματα χωρίς τις παλιές βεβαιότητες, νέες μορφές αντιπροσωπευτικότητας, νέες μορφές εκπροσώπησης, με νέους ανθρώπους και κινητικότητα» όπως είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας μια σειρά από ενέργειες και δράσεις ώστε να υπάρξει, όπως είπε, φροντίδα για τα πορτοφόλια των ανθρώπων.

«Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, αν οι πολίτες δε νιώσουν ασφαλείς, αν δεν ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς που «πρωταγωνιστούν», ο ίδιος ο πολιτισμός μας κινδυνεύει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης από τα Χανιά έκανε λόγο για την υποχώρηση της λογικής, υποστηρίζοντας ότι μεγάλη ευθύνη για αυτό φέρει η τηλεόραση, τα νέα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας, το διαδίκτυο και όλα τα συμπαρομαρτούντα, όπως είπε. «Τα συνθήματα και οι ωραίες ατάκες νικούν καθημερινά τις ιδέες», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης, Ποτάμι
SHARE:

24Media Network