"Ναι" στον ΣΥΡΙΖΑ, "όχι" στο ΠΑΣΟΚ είπε η ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Γκρεμίζει τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά. Τι αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή, μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση

Να μην προχωρήσει ο διάλογος, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, αλλά να συνεχιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, σε χθεσινοβραδινή της συνεδρίαση.

Στην εισήγηση του Φ. Κουβέλη, που υποστήριξε ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πλειοψηφία της ΕΕ αποδέχθηκε, διατυπώθηκε ως βασικό επιχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να στηρίζει τις ακολουθούμενες από την κυβέρνηση αντικοινωνικές πολιτικές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έξι μέλη της ΕΕ δεν συμφώνησαν, επιμένοντας ότι ο διάλογος θα πρέπει να γίνει και να συνεχιστεί με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβερνητικής πρότασης.

Πριν από λίγο, με τη θέση της μειοψηφίας συντάχθηκε και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:

"Η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει το διάλογο που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου με στόχο τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς την προοδευτική κατεύθυνση  και τη διαμόρφωση συσχετισμών για την προοδευτική – δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
SHARE:

24Media Network