ΝΑΤΟ: Βρείτε τα μεταξύ σας για τους δύο στρατιωτικούς

NATO Secretary General Jens Stoltenberg gestures during a joint press conference with Romania's President, Klaus Iohannis at the Cotroceni presidential palace in Bucharest, Romania, Monday, Oct. 9, 2017. NATO's chief says the alliance does not want a "new Cold War" with Russia, despite members' concerns about Russian military buildup close to NATOs' border. (AP Photo/Andreea Alexandru)
NATO Secretary General Jens Stoltenberg gestures during a joint press conference with Romania's President, Klaus Iohannis at the Cotroceni presidential palace in Bucharest, Romania, Monday, Oct. 9, 2017. NATO's chief says the alliance does not want a "new Cold War" with Russia, despite members' concerns about Russian military buildup close to NATOs' border. (AP Photo/Andreea Alexandru) AP

Σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Anadolu, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε πως το ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία είναι διμερές και δεν εμπλέκεται το ΝΑΤΟ

Τακτική ίσων αποστάσεων από την Ελλάδα και την Τουρκία κράτησε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κληθείς να σχολιάσει σε συνέντευξη του στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu,το μεθοριακό επεισόδιο στον Έβρο, που οδήγησε στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

O Γ.Γ του ΝΑΤΟ είπε "πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία, μεταξύ τους" αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως η Βορειοατλαντική συμμαχία δεν πρόκειται να εμπλακεί.

Εθνική επιλογή η αγορά των S-400

O Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε και στη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 λέγοντας πως αποτελεί "εθνική επιλογή της Τουρκίας, στα συστήματα που θέλει να επενδύσει. Είναι μια εθνική απόφαση. Για το ΝΑΤΟ έχει σημασία ωστόσο η συνεργασία μεταξύ των συστημάτων. Είναι αυτονόητο πως ένα τέτοιο σύστημα δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί στο ΝΑΤΟ".

Πολύτιμος σύμμαχος η Τουρκία

Παρά τις όχι και καλύτερες Αμερικανοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της Τουρκίας λέγοντας πως το ΝΑΤΟ είναι ευγνώμων για την Τουρκία και πως αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο για το ΝΑΤΟ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΝΑΤΟ, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Καθαρά' τα κινητά των δύο στρατιωτικών

Μητέρα Λοχία Κούκλατζη στον Κουβέλη: Αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;

Ο αρχηγός ΓΕΣ πήγε και στην περιοχή που συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

SHARE:

24Media Network