ΝΔ: Ατολμία της κυβέρνησης για αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο

ΝΔ: Ατολμία της κυβέρνησης για αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπου παρουσίασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για το "Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα" και τον διαδικτυακό τόπο στον οποίο γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των δικαιούχων. Συμμετείχαν μάλιστα, στο σεμινάριο, συνομιλώντας με τα στελέχη των 8 δήμων που εκπαιδεύονται τις τελευταίες ημέρες από τους επιμορφωτέες του ΕΚΔΔΑ, για την εφαρμογή του προγράμματος. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση Βρούτση στην κυβέρνηση για «πήγαινε-έλα» με την τροπολογία Αχτσιόγλου

Τα «πήγαινε-έλα» με την τροπολογία Αχτσιόγλου «είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πιστεύουν πραγματικά στις μεταρρυθμίσεις και ποιοι εξυπηρετούν τα πιο αναχρονιστικά συντεχνιακά συμφέροντα» δηλώνει ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης μετά την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου εργασίας για την αλλαγή του καθεστώτος προκήρυξης των απεργιών από τα συνδικάτα.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για «ατολμία» σε «αυτονόητες μεταρρυθμίσεις» στον συνδικαλιστικό νόμο. Μάλιστα η τροπολογία Αχτσιόγλου όταν θα επανακατατεθεί στη βουλή θα ψηφιστεί από τη ΝΔ, ενώ ο κ. Βρούτσης με δήλωσή του στο ραδιόφωνο 24/7 και στο news247.gr τόνιζε πολύ χαρακτηριστικά ότι «θα το ψηφίσουμε με τα δυο χέρια. Περιμένουμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την τροπολογία που αφορά σε ένα μέτρο στο οποίο αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήθελε να νομοθετήσει την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου από το 2014 στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο τότε της πέμπτης αξιολόγησης του δεύτερου μνημονίου αλλά την πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις. Μάλιστα από χτες αργά το βράδυ όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι η κ. Αχτσιόγλου αποσύρει την τροπολογία για να την επανακαταθέσει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ σχολίαζε στα σόσιαλ μίντια με τη φράση ότι «τελικά θα πνιγούν σε μια κουταλιά νερό! Ψήφισαν μόνοι τους Ομαδικές Απολύσεις, άντεξαν κατάργηση ΕΚΑΣ, ΦΠΑ Αιγαίου και άντεξαν μειώσεις μισθών συντάξεων! Μετά από τόσα δεινά που έφεραν ….αυτό δεν τ αντέχουν! Τους θυμίζω όμως πως αυτό μαζί θα το ψηφίσουμε….!».

Αναλυτικά η νεότερη δήλωση του Γιάννη Βρούτση έχει ως εξής:

«Η ατολμία της Κυβέρνησης να ψηφίσει ακόμη και αυτονόητες μεταρρυθμίσεις, επιβεβαιώνεται από τα πήγαινε – έλα της τροπολογίας για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Η Ν.Δ. όχι μόνο πιστεύει στην ανάγκη να συμμετέχει τουλάχιστον το 50% των εργαζομένων στην απόφαση για να προκηρυχθεί απεργία, αλλά η εν λόγω τροπολογία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πιστεύουν πραγματικά στις μεταρρυθμίσεις και ποιοι εξυπηρετούν τα πιο αναχρονιστικά συντεχνιακά συμφέροντα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα