ΝΔ: Διαθέτουμε ΥΠΟΙΚ που δεν γνωρίζει ποια είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ΦΠΑ

Συζήτηση επικειρων ερωτησεων στην Βουλή την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επικειρων ερωτησεων στην Βουλή την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ποιο το σχόλιο του υπεύθυνου του τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον ΦΠΑ

Τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον ΦΠΑ, σχολίασε ο υπεύθυνος του τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κάνοντας λόγο για πλήρη άγνοια ή για απροκάλυπτη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

"Η χώρα διαθέτει έναν Υπουργό Οικονομικών που δεν γνωρίζει, ποια είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ΦΠΑ, η οποία απαγορεύει την θέσπιση δύο συντελεστών για το ίδιο προϊόν.

Ο κ. Βαρουφάκης, υπέπεσε και σε δεύτερο ατόπημα. Μίλησε για ηλεκτρονική επιστροφή του ΦΠΑ στους νησιώτες, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Τον πληροφορούμε ότι διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, προβλέπεται μόνο για επαγγελματίες και επιχειρήσεις και ότι επιστροφή ΦΠΑ σε πολίτες, είναι πρακτικά και ουσιαστικά ανεφάρμοστη", ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Και πρόσθεσε: "Δύο πράγματα συμβαίνουν: ή πρόκειται για πλήρη άγνοια ή πρόκειται για μια απροκάλυπτη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τους αυτοσχεδιασμούς, να εγκαταλείψει επιλογές υπερφορολόγησης που στόχο έχουν να συντηρήσουν πελατειακές σχέσεις και να επανασυστήσει το Βαθύ Κράτος.

Αν θέλουν να ενθαρρύνουν τη χρήση πλαστικού χρήματος, τα κίνητρα πρέπει να είναι φορολογικά.

Όλα τα άλλα, είναι επικίνδυνοι αυτοσχεδιασμοί, την ώρα που η αβεβαιότητα κορυφώνεται και οι συνέπειές της είναι έκδηλες στην αγορά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΦΠΑ
SHARE:

24Media Network