ΝΔ: Η εικόνα του κ. Τσίπρα εξαϋλώνεται

ΝΔ: Η εικόνα του κ. Τσίπρα εξαϋλώνεται

Φωτογραφία του μέλλοντος οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν αναμονή πρωθυπουργό λένε στη ΝΔ

«Στο κενό -θεωρούν στη ΝΔ- ότι έχει πέσει η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους Έλληνες ότι οι αποφάσεις του Eurogroup οδηγούν τη χώρα στην ανάπτυξη και στην έξοδο από τα Μνημόνια». Όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΝΔ «οι πολίτες σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον θεωρούν απολύτως υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο η χώρα, όσο και οι ίδιοι» και οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Οι όποιες υποσχέσεις και επικοινωνιακές εξαγγελίες πέφτουν η μια μετά την άλλη στο κενό».

Στο Μοσχάτο επενδύουν ιδιαίτερα στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που αφορούν στα συγκριτικά στοιχεία μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμώντας ότι «το άλλοτε ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ καίγεται. Και μάλιστα η καύση γίνεται τόσο γρήγορα που σύντομα η εικόνα του κ. Τσίπρα θα έχει εξαϋλωθεί». Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στη ΝΔ «το μεγάλο στοίχημα του μεγάρου Μαξίμου για ανάκαμψη, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, όχι μόνο δεν κερδήθηκε, αλλά ταυτόχρονα επιτάχυνε την πορεία απαξίωσης του κ. Τσίπρα».

Στον αντίποδα το Μοσχάτο διαβάζει συντριπτική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ποιοτικά στοιχεία έναντι του πρωθυπουργού «με τα στοιχεία μάλιστα να δείχνουν ότι η  ψαλίδα συνεχώς ανοίγει», προεξοφλώντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει το τιμόνι της χώρας στα χέρια του» αφού «οι μεγάλες διαφορές, που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, εδραιώνουν στην κοινή γνώμη αυτή την πεποίθηση».

Όπως επισημαίνουν «δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας νικά κατά κράτος τον κ. Τσίπρα, ακόμη και σε μετρήσεις εταιριών δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν από μέσα ενημέρωσης που δεν είναι φιλικά ως προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα από τη ΝΔ δείχνουν τη δημοσκόπηση   της Prorata που διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών» και η οποία παρουσιάζει δημοσκοπική κατάρρευση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του κ. Τσίπρα. «Τα στοιχεία της έρευνας, χωρίς ίχνος υπερβολής, θρυμματίζουν τον καθρέφτη μέσα από τον οποίο  έβλεπε και θαύμαζε τον εαυτό του ο πρωθυπουργός» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ειδικότερα στη ΝΔ στέκονται στα εξής:

-Στο ερώτημα σε ποιόν από τους δυο θα αντιστοιχούσατε το επίθετο «Φθαρμένος»: Το 33% απαντά Αλέξης Τσιπρας και το  19% Κυριάκος Μητσοτακης.

-Στο ερώτημα σε ποιόν από τους δύο πολιτικούς Αρχηγούς θα αντιστοιχούσατε το επίθετο «Έντιμος»: Το 18% απαντά Αλέξης Τσιπρας, βελτιώνοντας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες την επίδοσή του από τον προηγούμενο μήνα. Το 31% απαντά Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχύοντας ταυτόχρονα κατά εφτά ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό του μέσα σε ένα μήνα.

-Στο ερώτημα σε ποιον από τους δύο θα αντιστοιχούσατε το επίθετο «Αποτελεσματικός»: Το 18% απαντά Αλέξης Τσιπρας , ενώ το 30% απαντά Κυριάκος Μητσοτακης.

-Στο ερώτημα σε ποιον από τους δύο θα αντιστοιχούσατε το επίθετο «Εργατικός»: Το 16% απαντά Αλέξης Τσιπρας και το 25% απαντά Κυριάκος Μητσοτακης.

-Στο ερώτημα σε ποιόν θα αντιστοιχούσατε το επίθετο «Ασυμβίβαστος»: Το 19% απαντά Αλέξης Τσιπρας και κερδίζει 5% από τον Μάιο , ενώ το 30% απαντά Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχύοντας μέσα σε ένα μήνα κατά 12% το δικό του ποσοστό.

-Στο ερώτημα σε ποιόν από τους δύο θα αντιστοιχούσατε το επίθετο «Απόμακρος» : Το 27% απαντά Αλέξης Τσιπρας, τέσσερις μονάδες περισσότερο από τον Μάιο. Το 20% απαντά Κυριακος Μητσοτακης πέντε μονάδες λιγότερο από τον Μάιο, καθιστώντας τον έτσι  λιγότερο απόμακρο από τους δύο. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Μάιο η κατάσταση ήταν αντίστροφη, με πιο «απόμακρο» τον κ. Μητσοτακη με 25% έναντι 23% του κ. Τσιπρα.

«Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι από τη μια υπάρχει ένας πολιτικός Αρχηγός ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που αυξάνει ραγδαία τα ποσοστά αποδοχής του στους πολίτες και από την άλλη είναι ένας πρωθυπουργός που από κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού είναι θέμα χρόνου να μετατραπεί σε απλό κομπάρσο» σημειώνουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ προσθέτοντας ακόμη ότι «για όσους δε υποστηρίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη “φωτογραφία της στιγμής”, η εικόνα κατάρρευσης χωρίς τέλος του κ. Τσίπρα, θα πρέπει να τους οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι πλέον πρέπει να αναφέρουν ότι έχουμε μέσα από τις δημοσκοπήσεις την “φωτογραφία του μέλλοντος”. Δηλαδή,  τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και τη ΝΔ πανίσχυρη πολιτική δύναμη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα