ΝΔ: Η μάχη για τη μεσαία τάξη και κατά της χαλαρής ψήφου και στις 7 Ιουλίου

ΝΔ: Η μάχη για τη μεσαία τάξη και κατά της χαλαρής ψήφου και στις 7 Ιουλίου
Καρέ από τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη Eurokinissi

Μήνυμα Μητσοτάκη από την Πάτρα με το βλέμμα στο στόχο της αυτοδυναμίας: Κανένας εφησυχασμός μέχρι την κάλπη. Η έμφαση στη μείωση των φόρων και στα κίνητρα για επενδύσεις έχει ταυτόχρονα ως στόχο να κινηθούν οι ψηφοφόροι της μεσαίας τάξης και στις εθνικές εκλογές όπως στις ευρωεκλογές

Στο γαλάζιο στρατόπεδο πολλοί θεωρούν ότι η μεσαία τάξη έκρινε εν πολλοίς τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και εκτιμούν πως αυτή θα είναι και το “κλειδί” στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Από το Μοσχάτο δεν μπήκαν στη διαδικασία να αξιολογήσουν πρόταση προς πρόταση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διότι όπως εξηγούσαν γαλάζια στελέχη στη ΝΔ θεωρούν ότι είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε μόνο μετά την ήττα τη μεσαία τάξη, την οποία υπερφορολόγησε εφαρμόζοντας κατά την αξιωματική αντιπολίτευση συνειδητά μία ταξική πολιτική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στην πρώτη γαλάζια θεματική προεκλογική εκδήλωση στην Πάτρα έκανε πάντως ένα σχετικά σύντομο σχόλιο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός “επανέλαβε όλα όσα οι πολίτες απέρριψαν παταγωδώς πριν δύο μόλις εβδομάδες” και σχολίασε ότι “είναι τέτοια η φτώχεια τους ώστε τις περισσότερες τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα.” Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και βάζει λόγια ακόμη και στο δικό του στόμα (αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη νέα κυβερνητική επίθεση περί επταήμερης εργασίας) επειδή δεν έχει τίποτε θετικό να επιδείξει.

Το γεγονός βέβαια ότι στο Μοσχάτο πιστεύουν ακράδαντα πως οι πολίτες και ειδικότερα η μεσαία τάξη δε θα ξεχάσει τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δε σημαίνει ότι θεωρούν αυτονόητη την έκβαση της μάχης της 7ης Ιουλίου, καθώς εξάλλου όπως έδειξε σαφώς και χθες ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης, διακύβευμα δεν είναι μόνο η νίκη της ΝΔ αλλά η αυτοδυναμία.

Για αυτό εξάλλου η κύρια έμφαση στον γαλάζιο προγραμματικό λόγο δίδεται στις δεσμεύσεις Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας και για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων- όπου επενδύσεις δεν είναι μόνο ή κυρίως οι ξένες επενδύσεις, αλλά και οι εγχώριες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών- καθώς στο στενό επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι αυτό που κυρίως έπαιξε ρόλο στην ευρεία νίκη των ευρωεκλογών ήταν το μήνυμα για τη μείωση των φόρων. Και για αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ χθες θέλησε να προειδοποιήσει ότι δε χωρά εφησυχασμός στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα ευθέως πως: “Στις εκλογές δεν μετρούν οι δημοσκοπήσεις, μετρά μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν αυτοί που έφτασαν και ψήφισαν στην κάλπη”, καθώς η παράσταση άνετης νίκης της ΝΔ εγκυμονεί και κινδύνους: Από τη μία ο κόσμος θεωρούν στο Μοσχάτο πηγαίνει με το νικητή, από την άλλη καθώς οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν 7 Ιουλίου δεν πρέπει οι ψηφοφόροι να… χαλαρώσουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξάλλου έχει θέσει πλέον σχεδόν ευθέως το στόχο της αυτοδυναμίας και χθες εξήγησε ότι μόνο μία σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή εντολή θα μπορεί να προχωρήσει αποφασιστικά και γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις, υπονοώντας ότι μόνο έτσι θα μπορέσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα μείωσης φόρων. Αν και ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του, εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευθούν, θα αφορά ακριβώς φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και κίνητρα για επενδύσεις, το σχέδιο μείωσης των φόρων έχει προφανώς δύο στάδια και το δεύτερο εξαρτάται από τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή, η οποία θα εξαρτηθεί όμως από το κατά πόσον η νέα κυβέρνηση θα πείσει για τη μεταρρυθμιστική της προσήλωση, όπως ο ίδιος έχει προδιαγράψει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα