ΝΔ: Η μάχη της Θεσσαλονίκης

ΝΔ: Η μάχη της Θεσσαλονίκης
ΒΟΥΛΗ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στη συμπρωτεύουσα Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο μεταβαίνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης! Σήμερα το μεσημέρι ο Τζιτζικώστας λύνει τη σιωπή του. Άδωνις: Ανακόλουθος ο Τζιτζικώστας αν δεν στηρίξει Μητσοτάκη

«Η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη» είναι ένα σύνθημα που έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν σε συγκεντρώσεις της  ΝΔ στη συμπρωτεύουσα και όπως φαίνεται από την σημασία που δίνουν με την παρουσία τους εκεί αυτές τις μέρες Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον το παίρνουν πολύ σοβαρά υπόψη. Ειδικά δε αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η επίσκεψή τους εκεί συμπίπτει με την δημόσια τοποθέτηση που έχει προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι ο Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του ενόψει του β’ γύρου.

Οι 82 χιλιάδες και πλέον ψήφοι του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι το μήλον της έριδος για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς η διασπορά τους θα κρίνει και το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται από χτες το μεσημέρι στη συμπρωτεύουσα και έχει επαφές με στελέχη της ΝΔ και εκπροσώπους τοπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων ενώ σήμερα στις 11:30πμ θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας ενώ θα παραστεί και στους εορτασμούς των Θεοφανείων την Τετάρτη. Μάλιστα την ίδια μέρα αναμένεται και η άφιξη του Άδωνι Γεωργιάδη στην συμπρωτεύουσα.

Οι προθέσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα παραμένουν γρίφος καθώς τα στελέχη που τον στηρίζουν ουσιαστικά έχουν τριχοτομηθεί, επιλέγοντας είτε τη στήριξη ενός εκ των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου, είτε το λευκό και την αποχή. Ανάλογες είναι και οι εισηγήσεις που δέχεται αυτές τις ημέρες ο κ. Τζιτζικώστας και το πιθανότερο σενάριο είναι σήμερα το μεσημέρι να αποφύγει ονομαστική στήριξη σε έναν εκ των υποψηφίων, δείχνοντας ωστόσο, κατά ορισμένες πληροφορίες, πρόθεση στήριξης από το περιεχόμενο της δήλωσης.

Ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης που έχει ταχθεί ευθύς εξαρχής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έσπευσε να υπαινιχθεί πως τυχόν στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα είναι ανακόλουθη με τη ρητορική που ανέπτυξε στον πρώτο γύρο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας περί «ανανέωσης» και «αλλαγής σελίδας» στη ΝΔ.

Από την άλλη μεριά όμως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε περίπτωση στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη κινδυνεύει να διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή και ταυτόχρονα να έρθει αντιμέτωπος και με μεγάλη μερίδα στελεχών της ΝΔ στη Μακεδονία που τώρα ελέω καραμανλισμού στρέφονται προς το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Και όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα του α’ γύρου η Βόρεια Ελλάδα παραμένει για τη ΝΔ οχυρό του καραμανλισμού.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την κατεύθυνση έχοντας οργώσει τη Βόρεια Ελλάδα παίζει και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που προαλείφεται για γραμματέας της ΝΔ σε περίπτωση νίκης του κ. Μεϊμαράκη κατόπιν συμφωνίας του τελευταίου με την Παναγή Κυριακού.

Πάντως τα δικά του πολιτικά ερείσματα στην Θεσσαλονίκη έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον οποίο ήδη ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης είχε ευχηθεί να εκλεγεί στην προεδρία της ΝΔ.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα