ΝΔ: Κατά της χαλαρής δεξιάς ψήφου στις ευρωεκλογές μέσω Μακεδονίας- Αιγαίου

ΝΔ: Κατά της χαλαρής δεξιάς ψήφου στις ευρωεκλογές μέσω Μακεδονίας- Αιγαίου
Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς Eurokinissi

Την πατριωτική συνείδηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εξαπέλυσε επίθεση σε Παππά για την αναφορά στο “Μακεδονία ξακουστή” και Κατρούγκαλο για τις δηλώσεις του με Τσαβούσογλου, με το βλέμμα στην ευρωκάλπη

Με στόχο την καταπολέμηση της “χαλαρής ψήφου” προς τα δεξιά και τη συσπείρωση των αντιΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει ξανά ψηλά στην ατζέντα το Σκοπιανό, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται για μία νέα “συμφωνία των Πρεσπών” με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας προχθές στις Βρυξέλλες υπογράμμισε εκ νέου την κρισιμότητα των ευρωεκλογών στην περίπτωση που δεν διεξαχθούν το Μάιο και βουλευτικές εκλογές, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΔ, εάν θέλουν να στείλουν ένα αποτελεσματικό μήνυμα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξάλλου έχει πολλάκις καταγγείλει την κυβέρνηση ως επικίνδυνη και αποτυχημένη τόσο στο πεδίο της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής, όσο και από πλευράς λειτουργίας των θεσμών και του κράτους δικαίου, αλλά και στα εθνικά θέματα. Αρα το μήνυμα είναι πως όσοι ανησυχούν με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα, καλούνται να ψηφίσουν την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Η ΝΔ προφανώς και προσδοκά ότι με τη στάση της στο Σκοπιανό θα εκφράσει στην ευρωκάλπη τους πολίτες, που διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών. Από το Μοσχάτο δεν επικρότησαν βεβαίως επισήμως τις αντιδράσεις σε ομιλίες κυβερνητικών στελεχών ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, όμως χθες η ΝΔ ανήρτησε στο facebook απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στη Βέροια με αναφορά στο “Μακεδονία ξακουστή”. Και επιτέθηκε στον κ.Παππά, σχολιάζοντας πως: “Όταν στο μυαλό σου «ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών.”

Στην κόντρα που ακολούθησε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, η ΝΔ σχολίασε ειρωνικά πως ήταν άδεια η αίθουσα “που αντίκρισε στην φρουρούμενη περιοδεία του”, προσθέτοντας με νόημα: “Ας το συνειδητοποιήσουν, ωστόσο, στο ΣΥΡΙΖΑ: Ολοένα και λιγότεροι θα είναι στο εξής οι στημένοι χειροκροτητές τους και άφθονοι μόνον οι αστυνομικοί που θα τους συνοδεύουν”.

Είναι εμφανές επομένως ότι η ΝΔ ποντάρει στις αντιδράσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό, ενώ ταυτόχρονα θέλει να αναδείξει την κυβέρνηση γενικότερα ως “εθνικά επικίνδυνη” στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος χθες κατήγγειλε τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ειδικότερα την αναφορά του πως η Ελλάδα βλέπει θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου.

“Μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή είναι αδιανόητο να αναλαμβάνει δεσμεύσεις έναντι της Τουρκίας και μάλιστα λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες θα τεθούν σε κρίση και οι επιλογές της στα εθνικά θέματα” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ.Κουμουτσάκος.

Υπενθύμισε δε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μοντέλο και για άλλες διαφορές”, καθώς και την αναφορά του μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο ότι “η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας”, τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι στην Αν. Μεσόγειο “δεν πρέπει να είμαστε μονοχοφάηδες” συνδέοντάς την μάλιστα με τις τουρκικές αμφισβητήσεις των δικαιωμάτων του Καστελόριζου στις θαλάσσιες ζώνες, καθώς και στις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Καραγιαννίδης, Δουζίνας) ότι τα ελληνοτουρκικά πρέπει να λυθούν “με ένα έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα