ΝΔ: Οι ευθύνες για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι ανήκουν στον Τσίπρα

ΝΔ: Οι ευθύνες για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι ανήκουν στον Τσίπρα
Νέα Δημοκρατία, Κεντρικά Γραφεία Eurokinissi

Ως προσπάθεια διάσωσης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ερμηνεύουν στη ΝΔ τις αλλαγές σε Πυροσβεστική και Αστυνομία και στοχοποιούν προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να παραμένει στο στόχαστρο της ΝΔ καθώς παρά τις παραιτήσεις και αποπομπές των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας μετά την έξοδο Τόσκα από την κυβέρνηση, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμμένουν στη γραμμή πως «οι ευθύνες για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά, το Μοσχάτο που είχε στοχοποιήσει μαζί με το Νίκο Τόσκα τους επικεφαλής των δύο αυτών σωμάτων μαζί με το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου δεν θέλει να επιτρέψει στον πρωθυπουργό μετά τις καρατομήσεις να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνουν στο News 24/7 πως ότι γίνεται από εδώ και πέρα από πλευράς Μαξίμου γίνεται κατόπιν εορτής, είναι το ελάχιστο και δεν μπορεί να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της κρίσης και την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκη. Μάλιστα ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μετά την παραίτηση Τόσκα είχε κάνει λόγο για αποκεφαλισμούς και είχε αναρωτηθεί σχολιάζοντας με νόημα «πόσοι ακόμα θα πρέπει να θυσιαστούν για την πολιτική σωτηρία των Τσίπρα-Καμμένου;».

Στο ίδιο πνεύμα αντιμετωπίζονται από τη ΝΔ και οι χτεσινές αλλαγές στις ηγεσίες της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ καθώς γίνεται λόγος για απομακρύνεις με γνώμονα αφενός την «διάσωση» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και αφετέρου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για αλλαγές που έχουν στόχο το «βόλεμα ημετέρων».

Άλλωστε σε αυτό το επίπεδο κινούνται οι αντιδράσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις όλων των στελεχών της ΝΔ που κάνουν -όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος- λόγο για «κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτικής ευθύνης» από τον πρωθυπουργό. Στον απολογισμό δε, των γαλάζιων στελεχών για τη στάση της κυβέρνησης πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την φονική πυρκαγιά και την πολύνεκρη τραγωδία τρεις είναι οι λέξεις που επαναλαμβάνουν: «ανικανότητα», «κυνισμός» και «συγκάλυψη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα