ΚΥΣΕΑ: Νέοι αρχηγοί σε Πυροσβεστική και Αστυνομία – Αλλάζει η Πολιτική Προστασία

ΚΥΣΕΑ: Νέοι αρχηγοί σε Πυροσβεστική και Αστυνομία – Αλλάζει η Πολιτική Προστασία

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας - Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

Τις αποφάσεις της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως τονίζεται νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Τσουβάλα Κωνσταντίνο και στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Τερζούδη Σωτήριο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πολιτεία και την προσήλωσή τους στο υπηρεσιακό καθήκον τους.

Οι αλλαγές των αρχηγών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος ακολούθησαν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και την ανάληψη των καθηκόντων του από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, μετά την φονική φωτιά στο Μάτι.

Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ του News 24/7 και του Βασίλη Σκουρή, ενώ ενώ οι κρίσεις δεν θα προχωρήσουν σε βάθος.

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που θα οδηγήσει και στην αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Σημειώνεται ότι η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε χθες σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με τον Νίκο Τόσκα να αναφέρει χαρακτηριστικά πως “όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε”, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης προανήγγειλε “ριζικό επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα