Οι πρώτες κινήσεις του Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ

Οι πρώτες κινήσεις του Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ
5th Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, on Mar. 8, 2015 / 5 , 8 , 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Παραμένει γραμματέας ο Παπαμιμίκος μέχρι το συνέδριο το οποίο θα επισπευσθεί για Μάρτιο- Απρίλιο. Αντιπρόεδρος του κόμματος ο Τζιτζικώστας που κάλεσε το Μητσοτάκη να βάλει τέλος σε μηχανισμούς και συστήματα. Την παραίτηση του υπέβαλε σε μία συμβολική κίνηση ο Βαρβιτσιώτης. Μέσα στην εβδομάδα η συνάντηση με Τσίπρα

Σε συνεχείς συσκέψεις με τους επιτελείς του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες είναι από το πρωί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί νέο σχήμα τομεαρχών της ΝΔ, θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα, θα οριστεί νέος εκπρόσωπος τύπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί φυσικά το ασφαλιστικό.

Επιπλέον συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι ισχύει η δέσμευσή του για αναγέννηση της ΝΔ μέσα σε 111 ήμερες και εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του κόμματος θα ανακοινώσει την απόφασή του για διενέργεια συνεδρίου. Το τακτικό συνέδριο είναι ωστόσο πιθανόν να επισπευσθεί και αντί για Ιούνιο να πραγματοποιηθεί Μάρτιο- Απρίλιο ή και νωρίτερα.

Μέχρι το τακτικό συνέδριο οπότε και λήγει η θητεία του, θα παραμείνει στη θέση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα ο κ.Μητσοτάκης, ως αντάλλαγμα για τη στήριξη που του προσέφερε στο δεύτερο γύρο (αν και στον πρώτο γύρο είχαν συγκρουστεί), μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του κόμματος της ΝΔ.

Ερωτηθείς πάντως για τις σχετικές πληροφορίες ο κ.Τζιτζικώστας νωρίτερα από δημοσιογράφους δεν απάντησε. Συνεχάρη τον κ.Μητσοτάκη για την εκλογή του και τον κάλεσε να βάλει τέλος σε μηχανισμούς, συστήματα και κλειστά γραφεία και να κάνει πράξη το αίτημα της ανανέωσης του κόμματος.

Μέχρι το συνέδριο θα παραμείνει εκ των πραγμάτων, καθώς είναι αιρετός, στη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ ο Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος σε αντίθεση με τον κ.Παπαμιμίκο είχε στηρίξει ενεργά το Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ήδη πάντως ο κ.Μητσοτάκης αποφάσισε την πρώτη αλλαγή στη Συγγρού.

Νέος γενικός διευθυντής του κόμματος της ΝΔ (θέση που έχει ως αρμοδιότητα τα οικονομικά του κόμματος) αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), όπου ανήκουν μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ το Νοέμβριο του 2012 (επί κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη) και είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων και την αεροναυπηγική.

Από το 1989 έως το 1991 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), από το 1991 έως το 1993 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και από το 2008 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ). Επίσης, εργάσθηκε σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.

Την παραίτηση του υπέβαλε εν τω μεταξύ από τη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε μία συμβολική κίνηση. Συνεργάτες του κ.Βαρβιτσιώτη χαρακτήριζαν την απόφαση αυτή παραίτηση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του νέου προέδρου, καθώς ο βουλευτής της Β’ Αθηνών ο οποίος το βράδυ της εκλογικής νίκης βρέθηκε στο πλευρό του κ.Μητσοτάκη,  πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να αναλαμβάνει καθαρό το κόμμα χωρίς δεσμεύσεις της προηγούμενης περιόδου.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης ωστόσο είναι βέβαιον ότι θα αξιοποιηθεί από τον κ.Μητσοτάκη στην επόμενη ημέρα της ΝΔ.

Με τον κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ.

Σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό το οποίο ως είθισται θα είναι στην Κύπρο.

Η πρώτη κίνηση όμως του κ.Μητσοτάκη θα είναι να δει αύριο στις 12:30 τον Κώστα Καραμανλή και στη μία και μισή τον Αντώνη Σαμαρά.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα