ΝΔ: Πιο πικρός ο καφές για τους Έλληνες

ΝΔ: Πιο πικρός ο καφές για τους Έλληνες

"Φόροι και περικοπές ο μποναμάς Τσίπρα", υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, απαριθμώντας τις αυξήσεις στη φορολογία και μειώσεις στα εισοδήματα, που φέρνει η νέα χρονιά και εκτιμώντας ότι γι' αυτό οι πολίτες ζητούν πια επιτακτικά την πολιτική αλλαγή

Τις αυξήσεις στη φορολογία και τις μειώσεις στα εισοδήματα, που έρχονται με τη νέα χρονιά απαριθμεί η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες ζητούν πια επιτακτικά την πολιτική αλλαγή.

Η ατζέντα της καθημερινότητας των πολιτών, με έμφαση σε ζητήματα όπως η φορολογία, έχει καταστεί άλλωστε κεντρικό στοιχείο της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ για φορομπηχτική πολιτική και υπόσχεται μείωση των φόρων με κυβέρνηση ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε άλλωστε επιλέξει να ευχηθεί καλή χρονιά ανεβάζοντας μία φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία έπινε καφέ με αιχμές για την αύξηση του φόρου στο συγκεκριμένο προϊόν.

"Από την 1η Ιανουαρίου κάθε Έλληνας, από την ώρα που ξυπνάει το πρωί για να πάει στη δουλειά του μέχρι το βράδυ που επιστρέφει σπίτι του να ξεκουραστεί, ζει έναν εφιάλτη. Ο καφές του είναι πιο πικρός, γιατί τον πληρώνει περίπου 10 λεπτά ακριβότερα (50% αύξηση φόρου).  Η μετακίνηση με το αυτοκίνητο του κοστίζει περισσότερα χρήματα, καθώς ακριβαίνουν από 4 έως 12 λεπτά το λίτρο η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης (4% έως 24%  αύξηση φόρου). Κάθε φορά που ανάβει το καλοριφέρ, το σκέφτεται διπλά, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι υψηλότερη κατά περίπου 9 λεπτά το λίτρο (22% αύξηση φόρου).

Οι φόροι δεν τελειώνουν όμως εκεί. Το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης Τσίπρα απλώνεται και στο σπίτι κάθε Έλληνα. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζουν φόρο στην τηλεόραση, δηλαδή στο ποδόσφαιρο ή στην ταινία που βλέπουμε. Αυξήσεις της φορολογίας θα δουν όλοι οι Έλληνες και στη σταθερή τηλεφωνία" αναφέρουν γαλάζιες πηγές.

"Εκτός όμως από δυσβάσταχτους νέους φόρους, το 2017 φέρνει και μια σειρά από νέες περικοπές", προσθέτουν, αναφέροντας ειδικότερα:

"Ο Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς Τσίπρα περιλαμβάνει κατάργηση του ΕΚΑΣ, εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές στο 26,95%, κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μείωση μισθών στα ειδικά μισθολόγια από τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. μέχρι τους ένστολους, κατάργηση φοροαπαλλαγών και μείωση οικογενειακών επιδομάτων και επιδομάτων πρόνοιας. Όλα αυτά τα μέτρα φοροεπιδρομής και περικοπής εισοδημάτων ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2017."

Οι ίδιες πηγές,  συνεχίζουν επικαλούμενες τις δηλώσεις Τσακαλώτου για την επέκταση δημοσιονομικου κόφτη, την οποία είχε αναδείξει νωρίτερα με δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασιλης Κικίλιας:

"Δεν έφταναν, όμως, μόνο αυτά στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο. Με την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου και την πλήρη δέσμευση του κ. Τσίπρα, μέσα από τη γνωστή επιστολή μετάνοιας, υποτέλειας και παραδοχής, η Κυβέρνηση προαναγγέλλει την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού «κόφτη» στις συντάξεις και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τουλάχιστον 700.000.000 ευρώ, για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Μια ταπεινωτική επιστολή, που εξευτελίζει τους πολίτες και τη χώρα. Οι κ. Τσακαλώτος και Τσίπρας τη συνέταξαν για να καθησυχάσουν τους δανειστές. Και κατάφεραν να ανησυχήσουν ακόμη περισσότερο όλους τους Έλληνες, που από το πρωί μέχρι το βράδυ, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα. Όλους τους πολίτες που από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, βιώνουν μια αβάσταχτη καθημερινότητα."

Η ΝΔ υποστηρίζει επίσης ότι τη διετία 2015 – 2016, οι συνταξιούχοι υπέστησαν μεγάλες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, οι μισθωτοί λόγω της αύξησης παρακράτησης φόρου, οι επιχειρήσεις καθώς αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές και η προκαταβολή φόρου.

"Χαμένοι βγήκαν και όλοι οι Έλληνες πολίτες, μέσω των αυξήσεων των εμμέσων φόρων, κυρίως του Φ.Π.Α. Με το ξεκίνημα του 2017, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει την υπογραφή της σε ακόμη πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η καθημερινότητά τους δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθεί με τον κ. Τσίπρα. Όσο παραμένει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Γι' αυτό ζητούν άμεσα και επιτακτικά την πολιτική αλλαγή. Για να απαλλαγούν από αυτήν την καταστροφική Κυβέρνηση. Για να μπορέσουν να βελτιώσουν τη ζωή τους."

Για του λόγου το αληθές, από την αξιωματική αντιπολίτευση παραθέτουν την εξής λίστα:

Αυξήσεις φόρων και νέοι φόροι που επιβάλλονται:

● 716.000.000 ευρώ από το φόρο εισοδήματος

● 668.500.000 ευρώ από εισφορά αλληλεγγύης

● 439.600.000 ευρώ από καύσιμα

● 218.400.000 ευρώ από Φ.Π.Α. 24%

● 142.000.000 ευρώ από τσιγάρα & ηλεκτρονικά τσιγάρα

● 91.000.000 ευρώ από φόρο επιχειρήσεων

● 62.000.000 ευρώ από καφέ

● 54.200.000 ευρώ από σταθερή τηλεφωνία

● 25.800.000 ευρώ από μπίρα

● 19.300.000 ευρώ από επενδυτικά σχήματα

● 14.600.000 ευρώ από συνδρομητική τηλεόραση

● 12.500.000 ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας

Περικοπές συντάξεων και επιδομάτων:

● ΕΚΑΣ 431.000.000 ευρώ

● Πλαφόν 132.400.000 ευρώ

● Κύριες συντάξεις 86.000.000 ευρώ

● Συντάξεις θανάτου 33.100.000 ευρώ

● Επικουρικές συντάξεις 27.000.000 ευρώ

● Εφαρμογή «κόφτη» σε συντάξεις τραπεζικών 26.400.000 ευρώ

● Οικογενειακά επιδόματα 10.600.000 ευρώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μητσοτάκης πίνει τον πρώτο καφέ του χρόνου, για να προλάβει την αύξηση

Κικίλιας: Αυτόματος, συγκεκριμένος και στοχευμένος ο κόφτης των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου

SHARE:

24Media Network