ΝΔ: Το συνέδριο της αγωνίας

Meeting of New Democracy parliamentary group at the Greek Parliament, Athens, Greece, on October 25, 2017. /      , ,  25 , 2017
Meeting of New Democracy parliamentary group at the Greek Parliament, Athens, Greece, on October 25, 2017. / , , 25 , 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Η σιωπή της Ντόρας, οι συναντήσεις με τους πρώην και το επόμενο βήμα του Μητσοτάκη

Το επόμενο βήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περιμένουν όλοι στη ΝΔ μετά την απόφασή του να δημοσιοποιήσει λίγες μέρες πριν από το 11 συνέδριο του κόμματος ότι η Ντόρα Μπακογιάννη στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνει απλή βουλευτής της ΝΔ και δεν συμπεριλαμβάνεται στα κυβερνητικά σχέδιά του κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα το κλίμα είναι βεβαρημένο και το στελεχικό δυναμικό της παράταξης περιμένει με ενδιαφέρον το συνέδριο στις 16-17 Δεκεμβρίου όχι για να επιβεβαιώσει το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως είναι ο στόχος του συνεδρίου αλλά για να μάθει τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη ως προς την οργανωτική του πολιτική, το εύρος και την έκταση της επιδιωκόμενης από τον ίδιο ανανέωσης της ΝΔ.

Προς το παρόν πάντως στο γαλάζιο στρατόπεδο όλοι φαίνεται να επιλέγουν μια στάση αναμονής και περιμένουν από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανοίξει τα χαρτιά του. Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη –παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον της από την πρώτη στιγμή δίνει την εικόνα πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα- αρκετές μέρες τώρα έχει αποφύγει τις δημόσιες εμφανίσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για την απόφαση του κ. Μητσοτάκη.

Η ίδια η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να επιδιώξει μια οικογενειακή φωτογραφία στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου του Ιδρύματος Κων/νος Μητσοτάκης για την αποκατάσταση των Λευκών Ορέων για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποδηλώνει πως έχει εισπράξει αρκετά αρνητικά σχόλια στο εσωτερικό της ΝΔ για την απόφασή του να αποκλείσει την αδελφή του από μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ ή άλλο πολιτειακό αξίωμα.

Ακόμα και οι συναντήσεις του με τους πρώην προέδρους της ΝΔ όπως η χτεσινή με τον Κώστα Καραμανλή –επίκειται κατά τα φαινόμενα τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη- ενόψει του συνεδρίου αποκτούν άλλη διάσταση στον απόηχο της εξέλιξης με την Ντόρα Μπακογιάννη.  Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δεν είναι σαφές μέσα σε τι κλίμα έγινε το χτεσινό τετ α τετ Μητσοτάκη Καραμανλή που διήρκεσε μία ώρα.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δέχεται όλο αυτό το διάστημα πολλές εισηγήσεις αλλά ουδείς γνωρίζει πραγματικά τι πρόκειται να πράξει και ουδείς είναι σε θέση να διακρίνει αν υπάρχει ένας ευρύτερος σχεδιασμός ή αν κινήσεις όπως ο αποκλεισμός της κας Μπακογιάννη από μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ θα αποδειχτούν σπασμωδικές και μεμονωμένες και το γεγονός αυτό εντείνει αισθήματα ανασφάλειας στο εσωτερικό της ΝΔ που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να εξελιχτούν και σε εσωστρέφεια.

SHARE:

24Media Network