ΝΔ: Ο Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η

Το κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς
Το κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς EUROKINISSI

Καλοδεχούμενες οι μειώσεις φορολογίας έστω και προεκλογικά και αποσπασματικά δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένοντας και στο θέμα του αφορολόγητου. Ο πρωθυπουργός φέρνει την άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα λόγω εκλογών, υποστηρίζει.

Προεκλογικό χαρακτήρα αποδίδει η Νέα Δημοκρατία στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας όμως ότι θα ψηφίσει έστω και μεμονωμένες φορολογικές μειώσεις, αφού τις χαρακτηρίζει καλοδεχούμενες.

Επιμένει δε στο θέμα της μη μείωσης του αφορολόγητου, για το οποίο αναμένεται να καταθέσει τη δική της τροπολογία αύριο, προκαλώντας εκ νέου τον πρωθυπουργό να την ψηφίσει.

“Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της ΝΔ για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία” αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της και προσθέτει: “Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα”.

Η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι την ώρα που “ υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους”.

Και η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει σαρκαστικά: “Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του για το 2020 είναι ανάξιες σχολιασμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς

Πακέτο ελαφρύνσεων: Μόνιμη 13η σύνταξη - Μείωση ΦΠΑ σε ενέργεια και εστίαση

Τσίπρας: Φύγαμε από τον γκρεμό, βγήκαμε σε ξέφωτο

Μητσοτάκης: Οι πολίτες να στείλουν τον Τσίπρα για μόνιμη ξεκούραση

SHARE:

24Media Network