Επιτέλους πιάστε τους

Επιτέλους πιάστε τους

Λίστα με 495 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία που ελέγχονται ήδη για φοροδιαφυγή έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές. «Τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί. Εμείς δεν τα κρατάμε στο συρτάρι» δήλωσε στη Βουλή ο Τσίπρας

Λίστα με 495 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετίας που ελέγχονται ήδη για φοροδιαφυγή έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές κατόπιν συνεννόησης της ελληνικής κυβέρνησης με το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Την παραλαβή της λίστας προ δεκαημέρου αποκάλυψε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Βουλή για τη διαπλοκή και σημείωσε ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα. «Πρόκειται για στοιχεία του 2010 χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη παραδώσει τη λίστα στον εισαγγελέα και διαβεβαίωσε ότι θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές προκειμένου να εκδοθούν σύντομα εντολές ελέγχου.

«Εμείς δεν την βάλαμε τη λίστα στο συρτάρι» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας αντιπαραβάλλοντας τη στάση της κυβέρνησης από εκείνης της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά που είχε αρνηθεί να παραλάβει τη λίστα Μπόργιανς αλλά και από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου που είχε κρατήσει κρυφή την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα