Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας για το Αιγαίο

Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας για το Αιγαίο
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ AP

Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα με ευθείες απειλές κατά Αθήνας και Λευκωσίας, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να δηλώνει ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί "τετελεσμένα" και "άλλη παρενόχληση" στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου εξαπέλυσε η Τουρκία, δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος ότι η χώρα του “θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα αν ληφθεί απόφαση αντίθετη με τα δικαιώματά της στο Αιγαίο”.


Οι πολεμικές ιαχές του συμπληρώθηκαν δε από την επισήμανση ότι η Τουρκία “τάσσεται υπέρ μια ειρηνικής επίλυσης των θεμάτων, με διαπραγματεύσεις, χωρίς να οδηγηθούμε σε σύγκρουση”, όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο Anadolu.


Οι δηλώσεις του έρχονται με αφορμή το ζήτημα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την εμφάνιση του τουρκικού ερευνητικού πλοίο Barbaros στην Ανατολική Μεσόγειο. Έγιναν μάλιστα μία μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο αποτελεί “casus belli” για την Άγκυρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, τόνισε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί “κανένα τετελεσμένο” στην ανατολή Μεσόγειο, αλλά και καμία “ελληνική παρέμβαση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή”.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα