Νέο καψόνι στην κυβέρνηση από Καμμένο, αυτή τη φορά για Ειδομένη

Νέο καψόνι στην κυβέρνηση από Καμμένο, αυτή τη φορά για Ειδομένη
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες// Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΕΘΑ. (Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε ότι ο στρατός θα συμβάλλει στα συσσίτια για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Το Συντονιστικό πάντως εξακολουθεί να λέει ότι αν υπάρξει πρόβλημα με την ΜΚΟ, ο στρατός θα καλύψει τις ανάγκες.

Την ώρα που στην Ειδομένη απειλείται ανθρωπιστική κρίση, οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι ο στρατός δεν είναι catering και συνεπώς δε θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων στο συγκεκριμένο καταυλισμό, καθώς δεν είναι οργανωμένο κέντρο προσφύγων, δημιούργησαν νέο πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Και αυτό καθώς μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τη Μετανάστευση αργά χθες το βράδυ, υπήρχαν πληροφορίες ότι αποφασίστηκε με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, εφόσον οι ΜΚΟ αποχωρήσουν από το κομμάτι της σίτισης στην Ειδομένη λόγω της διαφωνίας τους με τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας , ο στρατός από σήμερα θα αναλάβει να αναπληρώσει το κομμάτι των τροφίμων το οποίο θα λείψει από τον πληθυσμό των προσφύγων.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος φέρεται να έχει ενοχληθεί από τον επιτελικό ρόλο Βίτσα στο συντονισμό και ο οποίος είδε τις προηγούμενες ημέρες το Μαξίμου να στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στη μεταξύ τους κόντρα, αντέδρασε.

“Οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι catering”, δήλωσε ο κ.Καμμένος σήμερα το πρωί στον Antenna. Όπως ανέφερε, ο στρατός ανέλαβε ένα έργο συγκεκριμένο, να φτιάξει τις υποδομές άμεσα και να οργανώσει τη λειτουργία τους. Ο στρατός, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ανέλαβε την τροφοδοσία, μέσω εταιρειών, σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, κάτι που δεν είναι η Ειδομένη.

Πηγές από το Συντονιστικό θέλησαν να χαμηλώσουν τους τόνους, αναφέροντας στο News247 ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση δεν δόθηκε κάποια εντολή να αναλάβει ο στρατός τα συσσίτια στην Ειδομένη, αλλά αναφέρθηκε ότι εάν οι ΜΚΟ σταματήσουν να βοηθούν θα πρέπει να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες το κράτος είτε μέσω του Άμυνας, είτε μέσω του υπουργείου Πρόνοιας.

Σημειωτέον πάντως ότι από τις κρατικές δομές μόνο ο στρατός έχει αυτή τη στιγμή την άμεση δυνατότητα ετοιμασίας φαγητού και δη σε ποσότητες. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρεθεί μία λύση ενδεχομένως και με την εμπλοκή του Πρόνοιας στην Ειδομένη.

Εν κατακλείδι, από το Συντονιστικό εξακολουθούν να λένε ότι η οδηγία που υπάρχει είναι πως εάν δημιουργηθεί πρόβλημα με τη σίτιση, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις στην Ειδομένη, ο στρατός θα καλύψει τις ανάγκες όπως κάνει τόσο καιρό τώρα.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο οποίο μετέχουν υπό τον πρωθυπουργό, ο κ.Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας (ο οποίος σήμερα δήλωσε ότι ο στρατός θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων), o κ.Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας (στην πρώτη του επαφή με Καμμένο μετά την κόντρα), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, η υφπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Εκεί αναμένεται να λυθεί το νέο ζήτημα, αφού πλέον θα συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων ο κ.Καμμένος.

Το μπαλάκι στη ΝΔ για Μουζάλα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέφερε επίσης το θέμα Μουζάλα, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να το δει μετά την προ ημερησίας, η οποία τελικά μετατέθηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

“Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Τον εκτιμώ, αλλά η δήλωση που έχει κάνει είναι πολύ βαριά”, είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, διαμηνύοντας ότι ακόμη και εάν η Νέα Δημοκρατία υποβάλλει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κυβερνητικός εταίρος (ο οποίος δεν έχει όπως διευκρίνισε την αριθμητική δυνατότητα να υποβάλλει τέτοια πρόταση) δε θα στηρίξει Μουζάλα. Πέταξε έτσι το μπαλάκι στη Συγγρού, η οποία αφού είχε ζητήσει την παραίτηση Μουζάλα (για να χαμηλώσει στη συνέχεια τους τόνους) κατηγόρησε τον κ.Καμμένο ότι υποχώρησε στο θέμα αυτό για την καρέκλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα