Νέο “μπουρλότο” Δεμίρη: “Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό για όλες τις νόμιμες επισυνδέσεις”

Νέο “μπουρλότο” Δεμίρη: “Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό για όλες τις νόμιμες επισυνδέσεις”
Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης Eurokinissi

Σε πλήρη αντίθεση τόσο με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων όσο και με τον πρωθυπουργό, η δήλωση που φέρεται να έκανε ο νέος επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τις υποκλοπές.

“Φωτιές” ανάβει ξανά στην κυβέρνηση ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, που φέρεται να δήλωσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για όλες τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή. 

Δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με όσα νωρίτερα είπε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν ενημερώνονταν ποτέ για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του, αλλά ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών και μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Αλλά και σε αντίθεση με όσα ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης είχε δηλώσει στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές, ότι δηλαδή κανένας πρωθυπουργός δε γνωρίζει και δε μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα