Έναν νέο Μπουτάρη ψάχνουν στη Θεσσαλονίκη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Έναν νέο Μπουτάρη ψάχνουν στη Θεσσαλονίκη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
Ο Γιάννης Μπουτάρης MotionTeam

Η απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να μην είναι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές φέρνει Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου αντιμέτωπες με νέα διλήμματα.

Στη Θεσσαλονίκη οι πληροφορίες πως ο Γιάννης Μπουτάρης δε θα ήταν ξανά υποψήφιος για το δήμο υπήρχαν εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες, όπως είχε γράψει και το News 24/7. Ωστόσο το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούσαν να μπουν στη διαδικασία αναζήτησης νέου υποψηφίου, όσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν άνοιγε οριστικά τα χαρτιά του. Και τώρα η απόφαση του να αποσυρθεί, φέρνει Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου αντιμέτωπες με νέα διλήμματα.

Πηγές του ΚΙΝΑΛ ερωτηθείσες τι μέλλει γενέσθαι με το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, απαντούσαν ότι “είναι τεράστια η ευθύνη να βρούμε έναν υποψήφιο ανάλογου κύρους και αναστήματος με το Γιάννη Μπουτάρη, ώστε να εκπροσωπηθεί το Κίνημα στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως να πάρουμε το δήμο”. Χαρακτήριζαν εξάλλου τον κ.Μπουτάρη ως ένα κορυφαίο δήμαρχο που άλλαξε την εικόνα της Θεσσαλονίκης.

Δεν άνοιγαν ωστόσο τα χαρτιά τους, αλλά παρέπεμπαν στα όργανα του Κινήματος για τις αποφάσεις ως προς το χρίσμα στη Θεσσαλονίκη.

Η Χαριλάου Τρικούπη είναι σαφές ότι θα ήθελε λοιπόν έναν υποψήφιο που όπως ο Μπουτάρης θα μπορούσε να ξεπεράσει τα κομματικά όρια, αυτό όμως είναι προφανές ότι δεν είναι εύκολο, καθώς η επιτυχία Μπουτάρη έχει ανεβάσει πολύ τον πήχυ.

Στη Θεσσαλονίκη είναι κοινό μυστικό ότι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα επιθυμούσε να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και να διεκδικήσει το δήμο, αν και πολλοί στο κόμμα θα την έβλεπαν ως μία καλή επιλογή για να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης- όπου σημειωτέον ότι κατεβαίνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και όπου όμως το Κίνημα ενδέχεται να εκλέξει μόνο έναν βουλευτή…

Παρών στην κούρσα για το δήμο Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει από τον Οκτώβριο όμως και ο Σπύρος Βούγιας (μαζί με το Νίκο Νυφούδη του Ποταμιού). Ο Σπύρος Βούγιας το 1998 είχε κάνει την έκπληξη στο δήμο καταφέρνοντας να λάβει 16% με την υποστήριξη του τότε Συνασπισμού και των Οικολόγων Πρασίνων. Στη συνέχεια αποχώρησε από το Συνασπισμό και τη δεύτερη φορά ήταν υποψήφιος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου. Τώρα εκτιμώντας ότι δημιουργείται κενό μετά την αποχώρηση του Μπουτάρη θέλει να κάνει come back.

Η αποχώρηση του Μπουτάρη όμως όπως αναφέρθηκε φέρνει και το ΣΥΡΙΖΑ σε διλήμματα, καθώς ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν για το κυβερνών κόμμα ιδανική περίπτωση έκφρασης της στρατηγικής περί προοδευτικού μετώπου. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου δεν έχει γίνει ακόμη κάποια συζήτηση, πολλώ δε μάλλον να έχει ληφθεί απόφαση, για το πρόσωπο που τελικώς θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στόχος είναι να βρεθεί ένα πρόσωπο με αντίστοιχους πολιτικούς συμβολισμούς με τον κ.Μπουτάρη. Ωστόσο άλλες πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν και το όνομα της υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, ως ένα νέο πρόσωπο της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ στη ΝΔ, όπου ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε χρίσμα (υποψήφιος πάντως έχει δηλώσει ο Γιώργος Ορφανός) , η αποχώρηση Μπουτάρη από τα πράγματα αναπτερώνει το ηθικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα