Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Με 109 ψήφους εξελέγη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η πορεία στο ΠΑΣΟΚ και το προφίλ του ανερχόμενου 33χρονου γραμματέα - πολιτικού μηχανικού - που από το 1997 συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ Ξάνθης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αφού κατά τη διαδικασία ανάδειξης του 13μελούς Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος την Πέμπτη το απόγευμα, έλαβε 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψηφισάντων.

Τρία ήταν τα άκυρα ψηφοδέλτια και 56 τα λευκά.

Η στήριξη στον Βενιζέλο απέδωσε καρπούς

Ο 33χρονος Ανδρουλάκης ήταν η πρόταση του Βαγγέλη Βενιζέλου για τη θέση του γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του κινήματος πρότεινε επίσης για μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τους Θάνο Μωραΐτη, Μιχάλη Καρχιμάκη, Παναγιώτη Αλαμάνο, Κώστα Σκανδαλίδη, Πάρι Κουκουλόπουλο, Τόνια Αντωνίου, Φώφη Γεννηματά, Κυριάκο Πιερρακάκη, Χρήστος Παπαστεργίου, Συλβάνα Ράπτη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου.

Ωστόσο, ο Θάνος Μωραΐτης αρνήθηκε να είναι υποψήφιος.

Τις υποψηφιότητές τους για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έθεσαν επίσης - εκτός λίστας - οι Αντώνης Σαουλίδης, Κώστας Μπελτεγρής και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Από την Ιπποκράτους αποδιδόταν μεγάλη σημασία στον αριθμό των ψήφων που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος γραμματέας, αφενός διότι θα καταδείξει τη δύναμη των βενιζελικών στο εσωτερικό του κόμματος μετά το Συνέδριο και αφετέρου θα μετρήσει το βάθος του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί εντός της ίδιας ομάδας λόγω των αντιδράσεων που καταγράφονται προς το πρόσωπο του 33χρονου Νίκου Ανδρουλάκη.

Η επίδοση των 109 ψήφων σε σύνολο 168 ψηφισάντων θεωρείται ικανοποιητική για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ηλικία μόλις 28 ετών, στήριξε τον Βενιζέλο στην αναμέτρησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το βιογραφικό του ανερχόμενου 33χρονου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εχει τελειώσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας.

Εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός και διδάσκει ως ωρομίσθιος στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.

Από το 1997 συμμετέχει ενεργά στην φοιτητική παράταξη της Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης και στο προεδρείο του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών.

Το 1999 εκλέγεται Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ξάνθης, ενώ το 2000 - 2002 είναι και μέλος της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ.

Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία του, δραστηριοποιείται πολιτικά:

Το 2001, εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., και συμμετέχει στο Γραφείο Σπουδάζουσας Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι..

Το 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Το 2007, εκλέγεται μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2008, στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έκανε την έκπληξη αφού εξελέγη Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου στη δεύτερη θέση πίσω από την Φώφη Γεννηματά, λαμβάνοντας 807 ψήφους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, καθώς σε 3.525 έγκυρα ψηφοδέλτα έλαβε 1.158 ψήφους και εξελέγη πρώτος.

SHARE:

24Media Network