Νικήτας Κακλαμάνης: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από το Προεδρείο της Βουλής

Νικήτας Κακλαμάνης: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από το Προεδρείο της Βουλής
Νικήτας Κακλαμάνης Eurokinissi

Οκτώ χρόνια μετά, ο Νικήτας Κακλαμάνης αποχαιρέτησε το Προεδρείο της Βουλής με έναν συγκινητικό λόγο. Η υπόκλιση προς το Σώμα και τα χειροκροτήματα.

Η σημετινή ψηφοφορία για Πρόεδρο της Βουλής που ανέδειξε τον Κωνσταντίνο Τασούλα σήμανε και το τέλος της θητείας του Νικήτα Κακλαμάνη.

Κατά την ψηφοφορία για την εκλογή, ο Νικήτας Κακλαμάνης καθόταν στη θέση του προεδρείου της Βουλής, όπως έκανε τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Αφού διάβασε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θέλησε να απευθύνει κι ένα προσωπικό μήνυμα προς το Σώμα. Αν και σχολίασε αρχικά… το ύψος της θέσης του Προέδρου της Βουλής, είπε ότι “ποτέ δεν κοίταξα αφ’ υψηλού τους συναδέλφους”.

“Μπορεί η έδρα από την οποία σας μιλώ να φαντάζει ψηλά, ωστόσο στην πραγματικότητα, ουδέποτε την αντιμετώπισα αφ’ ύψηλού. Όπως ακριβώς στη ζωή και στην ιατρική σταδιοδρομία μου έτσι και στην πολιτική μου διαδρομή επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος και ακέραιος.

Επέλεξα να δουλέψω, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο όμως όλα τα είναι αλλιώς. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ίδιο κοινοβουλευτικό υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Σε ένα πολύμορφο, πολύπλοκο και πολύχρωμο σύνολο, όπως αυτό της νέας Βουλής, θέλω να σας ζητήσω να επενδύσουμε όλοι στη σύνεση και στην αλήθεια των προθέσεων μας, γιατί αυτή η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, να είστε σίγουροι πως θα βγει στο φως”, ήταν τα λόγια του Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ στη συνέχεια έκανε υπόκλιση προς το Σώμα με το χέρι στην καρδιά και καταχειροκροτήθηκε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα