Νικολακόπουλος: Δεν θα αφήσουμε ελάχιστες κακές εξαιρέσεις να αμαυρώνουν την εικόνα του Έλληνα αστυνομικού

Διαβάζεται σε 2'
O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος
O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος

Στη γυναικοκτονία στο ΑΤ Αγ. Αναργύρων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε τίποτα για την ενδοοικογενειακή βία. “Ο πολίτης πρέπει να δει την αστυνομία με άλλο μάτι”, είπε.

“Δεν θα αφήσουμε ελάχιστες κακές εξαιρέσεις να αμαυρώνουν την εικόνα του Έλληνα Αστυνομικού, να ακυρώσουν όλες τις πολιτικές που έχουμε αναπτύξει μέχρι σήμερα και είναι σημαντικές. Και ναι το περιπολικό πρέπει να είναι και έχει γίνει στο παρελθόν και ταξί και ασθενοφόρο”.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και κινούμενος στη γραμμή που χάραξε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η αντιπολίτευση έχει μάθει μόνο να κάνει εύκολη και ανέξοδη κριτική εκ των υστέρων χωρίς να έχει κάνει ποτέ μια σοβαρή πρόταση για την ενδυνάμωση του ρόλου του αστυνομικού , γενικώς χωρίς να έχει κάνει τίποτα για την Ελληνική Αστυνομία. Ειδικά  στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας  δεν έκαναν τίποτα απολύτως”, υποστήριξε ο κ. Νικολακόπουλος.

“Εμείς κάναμε και γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελίας, και το κουμπί πανικού, και συμβουλευτικά κέντρα και δομές φιλοξενίας και βέβαια προγράμματα εργασίας όπου υπάρχει ανάγκη.  Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καθεστώς ειρήνης και ασφάλειας για όλους, μέσα και από οργανωτική αναβάθμιση των στελεχών, αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα, προκειμένου να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές οι αστυνομικές επιχειρήσεις”, πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε επίσης ότι: “Προχωράμε στην ανασύνταξη της Ελληνικής Αστυνομίας γιατί θέλουμε και πρέπει να καταφέρουμε να την καταστήσουμε πιο ευρωπαϊκή, πιο δημοκρατική, πιο αποτελεσματική και σύγχρονη, με κεντρική αποστολή την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας παντού και για όλους.”

Τόνισε μάλιστα: “Ετσι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά, υπηρετώντας την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στους πολίτες. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα παντού, ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της νομιμότητας, της δικαιοσύνης και της τάξης, αλλά και ότι ο πολίτης πρέπει να δει την αστυνομία με άλλο μάτι. Να την εμπιστευθεί, να τη στηρίξει, και να συνεργαστεί μαζί της. Και την προσπάθεια αυτή δεν θα αφήσουμε κανέναν  να την ανακόψει.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα