Νίκος Ανδρουλάκης: Ζήτησε επίσπευση της έρευνας για τις υποκλοπές – “Δεν θα παραγραφεί τίποτα”

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζήτησε επίσπευση της έρευνας για τις υποκλοπές – “Δεν θα παραγραφεί τίποτα”
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Επίσπευση της έρευνας για την παρακολούθησή του ζήτησε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελευθεριάνο, καταθέτοντας αίτηση επίσπευσης της εισαγγελικής έρευνας.

“Ήρθα σήμερα εδώ, που χτυπά η καρδιά της Δικαιοσύνης και κατέθεσα στον κ. Ελευθεριάνο αίτηση επίσπευσης της εισαγγελικής έρευνας, που αφορά το ζήτημα των υποκλοπών”, δήλωσε στις κάμερες ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να συνεχίσει:

“Η υπόθεση αυτή δεν θα παραγραφεί ούτε πολιτικά ούτε ποινικά. Και να είναι σίγουροι οι υπεύθυνοι ότι θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρού κράτους δικαίου. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα κι έχουμε χρέος, -όλο το πολιτικό σύστημα- να μην επιτρέψουμε να εκτεθεί ξανά η χώρα μας διεθνώς με τέτοιες ποινικά απαράδεκτες πράξεις εις βάρος πολιτών, εις βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων”.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν περάσει περίπου εννέα μήνες από τις 26 Ιουλίου, όταν ο κ. Ανδρουλάκης κατήγγειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το παράνομο λογισμικό Predator.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δώσει συμπληρωματική κατάθεση που συνοδευόταν από το αίτημα κλήσης μαρτύρων, κατάσχεσης εγγράφων και μιας σειράς ενεργειών για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Οι υποκλοπές στο επίκεντρο της ατζέντας του ΠΑΣΟΚ και προς τις εκλογές

Ακόμη, κατά την τελευταία του παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε “οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση”. “Πιστεύω ότι το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών”, είπε συγκεκριμένα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει άλλωστε θέσει τη διερεύνηση των υποκλοπών ως βασικό στοιχείο της προγραμματικής βάσης που θέτει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τον σχηματισμό μιας πιθανής κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές που έρχονται. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο ίδιος είχε πει πως μια “Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι στοιχείο της προγραμματικής σύγκλισης που θα θέσει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εθνικές εκλογές”, υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω επιτροπή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί “χωρίς την καταχρηστική χρήση” του απορρήτου, “ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια και να πάνε στη δικαιοσύνη αυτοί που είχαν το θράσος να παρακολουθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τον πολιτικό αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και άλλους ανθρώπους”.

Οταν μάλιστα του ζητήθηκε να σχολιάσει την αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος από την ΕΥΠ και την Αστυνομία, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε με νόημα: “Φαίνεται ότι επειδή σταμάτησε ο κ. Μητσοτάκης και ο ανιψιός του (σ.σ. ο Γρηγόρης Δημητριάδης) να απασχολούν την ΕΥΠ με ανοησίες, έχει βρεθεί χρόνος και κάνει τη δουλειά της“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα