Νίκος Ανδρουλάκης στο NEWS 24/7: “Κάλεσμα ανανέωσης και ελπίδας”

Νίκος Ανδρουλάκης στο NEWS 24/7: “Κάλεσμα ανανέωσης και ελπίδας”
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Alexandros Michailidis / SOOC

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε αποκλειστική δήλωσή του στο NEWS 24/7 απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και τονίζει ότι δεν τον αφορά ένα μικρό κόμμα του Κέντρου.

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους «της Αριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, όσες και όσους έμειναν μακριά μας να επανιδρύσουμε μαζί ένα μεγάλο κίνημα, σύγχρονο, ανοιχτό, συμμετοχικό, που θα τους κάνει περήφανους και θα εκφράζει με δύναμη και αξιοπιστία τις διεκδικήσεις τους, που δεν θα τους πληγώσει ποτέ ξανά» απευθύνει μέσω του NEWS 24/7 ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης στην ατζέντα του για την επόμενη ημέρα εστιάζει όπως αναφέρει «στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, την ενίσχυση της ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό χωρίς αποκλεισμούς, τη φορολογική δικαιοσύνη, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών».

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη στο NEWS 24/7:

«Η αυριανή κάλπη είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουμε ένα παράθυρο ελπίδας για την κοινωνία. Να βάλουμε τις βάσεις για μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, ικανή να πρωταγωνιστήσει ξανά, ανατρέποντας το σημερινό δικομματισμό της στασιμότητας και του διχασμού. Και θα το πετύχουμε δίνοντας ισχυρή εντολή ανανέωσης σε ιδέες, νοοτροπίες, πολιτικό ήθος, πρόσωπα. Με συνέπεια λόγων και πράξεων. Με πολιτική αυτονομία, ώστε να γίνουμε κόμμα εξουσίας, όχι συμπλήρωμα εξουσίας. Με ενότητα που χτίζεται στους αρμούς του κοινού μας αφηγήματος να υπηρετούμε την πατρίδα και το λαό.

Ένα μικρό κόμμα του Κέντρου δεν με αφορά. Το λαογέννητο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ ένα κεντρώο κόμμα, αλλά η συμμαχία του βενιζελικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου με την εαμική Αριστερά που ένωσε την κοινωνία με δεσμούς δημοκρατίας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και κοινωνικής ανόδου. Έτσι και σήμερα, καλώ τις δυνάμεις της Αριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, όσες και όσους έμειναν μακριά μας να συναντηθούμε στην αυριανή κάλπη. Να επανιδρύσουμε μαζί ένα μεγάλο κίνημα, σύγχρονο, ανοιχτό, συμμετοχικό, που θα τους κάνει περήφανους και θα εκφράζει με δύναμη και αξιοπιστία τις διεκδικήσεις τους, που δεν θα τους πληγώσει ποτέ ξανά.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους προοδευτικούς πολίτες που άφησαν το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή αποστασιοποιήθηκαν. Όχι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή όσους αναζήτησαν καρέκλες και θέσεις εξουσίας. Καλώ την κοινωνική βάση που πιστεύει στην Αριστερα και την Κεντροαριστερά του αύριο, να στηρίξει την προσπάθειά μου να φτιάξουμε ξανά το πολιτικό μας σπίτι. Με ισχυρά θεμέλια δημοκρατίας, αυτοοργάνωση και οργανική σχέση με την κοινωνία. Για να μην απολογηθούν ποτέ ξανά για ανίερες συμμαχίες με την ακροδεξιά ή κίβδηλα δημοψηφίσματα.

Τους καλώ να συναντηθούμε με τις δυνάμεις που πρωταγωνιστούν στην αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τους χώρους εργασίας, τα πανεπιστήμια. Για να αγωνιστούμε μαζί για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την ενίσχυση της ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό χωρίς αποκλεισμούς, τη φορολογική δικαιοσύνη, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Για μία παράταξη που κοιτάει στο μέλλον, από το λαό, με το λαό, για τον λαό.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα