Νίκος Φίλης: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από ΙΕΠ κατάλληλη για χρυσαυγίτικες συνάξεις

Νίκος Φίλης: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από ΙΕΠ κατάλληλη για χρυσαυγίτικες συνάξεις
Σχολική αίθουσα eurokinissi

Μια σειρά από απίστευτα θέματα για... "προβληματικούς μαθητές" τίθενται -μεταξύ άλλων- στην αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης του ΙΕΠ. Για "έσχατη κατάντια" κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης.

Μερικά από τα απίστευτα θέματα που τέθηκαν στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγησή τους, στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης του ΙΕΠ, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Όπως αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας alfavita.gr, υπάρχει υποενότητα προς τους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο που μπορούν να χειριστούν “προβληματικούς μαθητές”, ενώ σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για “σταυροδρόμι πολιτισμών και καταυλισμό στιγματισμένων”.

alfavita.gr


Ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα, δήλωσε: “Εξαιρετικά αφιερωμένο στον αποψινό εορτασμό από το δίδυμο Κεραμέως-Μητσοτάκη, της κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου και της επιστροφής σε σκοτεινές εποχές: Αυτό το ανήκουστο για δημοκρατική χώρα ερώτημα, που μόνο σε χρυσαυγίτικες συνάξεις ταιριάζει, ζητείται από το υπουργείο Παιδείας να απαντηθεί από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, σε υποτιθέμενα σεμινάρια «επιμόρφωσης»!

Πρόκειται για έσχατη κατάντια. Να πέσει πιο χαμηλά το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, πιστεύω είναι αδύνατο. Και δεν είναι το μόνο άθλιο ερώτημα «επιμόρφωσης» προς τους νεοδιόριστους. Σε ιστοσελίδες κυκλοφορούν πολλά ακόμα με πολιτικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τους μαθητές. Με βάση αυτή την επιμόρφωση θα αξιολογήσουν στη συνέχεια τους εκπαιδευτικούς;

Να τα ανακαλέσουν αμέσως. Να εξηγήσουν πώς βρήκαν βήμα χρυσαυγίτες να επιμορφώνουν εκπαιδευτικούς και ποιοι ενέκριναν τη «δουλειά» τους. Πόσο πληρώθηκαν και πώς θα ανακτηθούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Κι αν νιώθει κανείς στο ΙΕΠ της κας Κεραμέως, επιτέλους, την ανάγκη να παραιτηθεί…”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα