Νίκος Φίλης για Ν. Γιαννόπουλο: Εκκολάπτουν νέα δίωξη δημοσιογράφου

Νίκος Φίλης
Νίκος Φίλης NICK PALEOLOGOS / SOOC

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον τομεάρχη Παιδείας Ν. Φίλη, μετά την κλήση από εισαγγελέα δημοσιογράφου του NEWS 24/7. "Θέλουν να μας γυρίσουν στο 1960" αναφέρει.

Σφοδρότατη κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος, σχετικά με την κλήση από τον εισαγγελέα του δημοσιογράφου, που κάνει εκπαιδευτικό ρεπορτάζ στο News 247, Νίκου Γιαννόπουλου, ως ύποπτου για τέλεση ποινικού αδικήματος, επειδή πέρυσι τον Σεπτέμβριο πήρε συνέντευξη από μαθητή κατειλημμένου σχολείου.

«Ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά παρέα που έχει μαζέψει θέλουν να μας γυρίσουν στο 1960, αλλά εμείς θα κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας για να τους διώξουμε το 2022» δηλώνει ο κ. Φίλης.

Αναφερόμενος στην κλήση του δημοσιογράφου, ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει: «Θαρρείς και ο μαθητής έκανε έγκλημα ή ο δημοσιογράφος έχει καθήκον άλλο, από το να ερευνά, να μιλά και να αποκαλύπτει. Και μην σκεφτείτε “ανεξάρτητη Δικαιοσύνη”... Είναι σαφές ότι αν δεν δίνουν εντολές, το λιγότερο δημιουργούν κλίμα που καθιστά τέτοιες κινήσεις δυνατές».

Απευθυνόμενος προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης αναφέρει: «Υπάρχει κανείς στην ηγεσία της Δικαιοσύνης να την προστατεύσει από αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται; Ή θα βγάλουν νέα ανακοίνωση, να την ‘αφήσουμε ήσυχη'».

Ακολούθως αναφέρει: «Στο μεταξύ στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα χτύπησε πάτο, ξεπερνώντας πλέον μόνο Ουγγαρία, Βουλγαρία και Μάλτα, όπου βέβαια εκτελούν δημοσιογράφους… Έκτακτα! Δεν πάμε άσχημα με ΝΔ! Ας αναλογιστούν όλοι, ακόμα και εκείνοι στην Αριστερά που έχουν απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιες είναι οι βαθύτερες επιπτώσεις από το να κυβερνά μια τέτοια ομάδα, εχθρική σε κάθε φιλελεύθερη αξία, με κορυφαίο υπουργό να διακηρύσσει “δεν θα κυβερνήσει ξανά η Αριστερά”. Αλλά δεν θα γίνει το δικό τους, στην κυβέρνηση. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι η κοινωνία βράζει. Και δεν θα 'θελα να 'μαι στη θέση τους το πρωί που θα ξυπνήσουν».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νικόλαος Φίλης, Σχολεία, Δικαιοσύνη, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network