Novartis: Παράταση ενός μήνα στις εργασίες της Προανακριτικής

Novartis: Παράταση ενός μήνα στις εργασίες της Προανακριτικής
Προκαταρκτική επιτροπή Eurokinissi

Παρελήφθησαν οι ογκώδεις δικογραφίες για τα αντιγριπικά εμβόλια και αντιικά φάρμακα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Επόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη το απόγευμα για το ζήτημα της αρμοδιότητας της επιτροπής - Και ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε ότι δεν θα προσέλθει

Παράταση ενός μήνα στις εργασίες της ζητά από την Ολομέλεια της Βουλής η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Novartis.

Η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε σε σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση να ζητήσει παράταση με επιστολή που απεστάλη προς τον πρόεδρο της Βουλής. Το επιπλέον χρονικό διάστημα του ενός μήνα ενδέχεται, πάντως, να μην εξαντληθεί. Και αυτό γιατί στη μεθαυριανή συνεδρίαση (18:30) αναμένεται να κριθεί το ζήτημα της αρμοδιότητας. Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι η πλειοψηφία θα αποφανθεί πως η Βουλή είναι αναρμόδια και θα αποφασίσει να επιστρέψει τη δικογραφία στην τακτική δικαιοσύνη. Οι εργασίες της προανακριτικής θα κλείσουν με τη σύνταξη πορίσματος πιθανώς μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Άλλες καταθέσεις μαρτύρων δεν αναμένονται, πάντως, αφού όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη δικογραφία (πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου που κατέθεσε ήδη) έχουν αποστείλει αρνητική απάντηση στην πρόσκληση της Προανακριτικής Επιτροπής. Τμήματα των επιστολών των εμπλεκόμενων προσώπων αναγνώστηκαν σήμερα στην Προανακριτική από όπου έχουν αποχωρήσει, όμως, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής παρέλαβαν τις ογκώδεις δικογραφίες (σχεδόν 2.000 σελίδων) που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν την προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων και αντιικών φαρμάκων επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα