ΝΣΚ: Η θέση μας σύμφωνη με του υπουργείου Οικονομικών

ΝΣΚ: Η θέση μας σύμφωνη με του υπουργείου Οικονομικών

Ανακοίνωση για τα όσα έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα σχετικά με την υπόθεση Μαρινόπουλου, εξέδωσε ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μιχ. Απέσσος

Η θέση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι απόλυτα σύμφωνη με αυτή του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Ν.Σ.Κ., Μιχαήλ Απέσσος, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για τη στάση του Δημοσίου, όπως διατυπώθηκε στο δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση Μαρινόπουλου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "οι σχετικές αιτήσεις κοινοποιήθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Ν.Σ.Κ. τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και διαβιβάστηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διατυπώσουν άποψη για τη στάση, θετική ή αρνητική, του Δημοσίου επί του αιτήματος των παραπάνω εταιρειών κατ΄εφαρμογή της υπ΄αριθμ. 1068/3-4-2013 εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Όλες οι υπηρεσίες διατύπωσαν εγγράφως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 1-7-2016, θέση κατά των αιτήσεων.

Ως εκ τούτου, η στάση των μελών του Ν.Σ.Κ. κατά τη συζήτηση των υποθέσεων ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ανακληθεί, καθώς και με τις κείμενες διατάξεις του Οργανισμού Λειτουργίας του Ν.Σ.Κ. (ν. 3086/2002)".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οργή στο Μαξίμου για τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

SHARE: