Ντάισελμπλουμ: Τσίπρας - Τσακαλώτος άλλαξαν τη σχέση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους

Γερούν Ντάισελμπλουμ
Γερούν Ντάισελμπλουμ AP

Εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών αποδίδει ο Ολλανδός πολιτικός, πριν παραδώσει στο διάδοχό του τα ηνία του Eurogroup

Εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών αποδίδει ο Ολλανδός πολιτικός, πριν παραδώσει στο διάδοχό του τα ηνία του Eurogroup.

Στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρει: "Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος άλλαξαν εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα έγιναν ευκολότερα από τότε... Είναι μια ευκολότερη κατάσταση".

ADVERTISING

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρεται και στα γεγονότα που σημάδεψαν το καλοκαίρι του 2015 για τη χώρα μας. Και αποκαλύπτει ότι παρά την άποψη ότι οι Γερμανοί επιθυμούσαν και προωθούσαν το Grexit, τη λύση αυτή επεδίωκαν μια σειρά χωρών από την κεντρική αλλά και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. "Πίσω από τη Γερμανία ήταν μία σειρά από άλλες χώρες που έλεγαν: Ως εδώ!" υποστηρίζει. "Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη, δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να μιλήσουμε για το plan B", όπως αναφέρει.

Τονίζει ωστόσο ότι ο ίδιος θεωρούσε το ενδεχόμενο ενός Grexit "τεράστιο λάθος" και "ζημιογόνο", ενώ επίσης παραδέχεται ότι κάποια από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν "υπερβολικά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Γερούν μας αποχαιρετά κι επίσημα, ο Σεντένο έρχεται

Ο μπαγάσας ο Γερούν ανέβασε τον πήχη!

Τσακαλώτος για Ντάισελμπλουμ: Ένας ειλικρινής διαμεσολαβητής με τον οποίο διαφέρουμε στις απόψεις

SHARE:

24Media Network