Νταβίντ Σασόλι: Τα μηνύματα των ηγετών για τον θάνατό του

Νταβίντ Σασόλι: Τα μηνύματα των ηγετών για τον θάνατό του
Ο Νταβίντ Σασόλι AP

Με μηνύματά τους στα Social Media οι ηγέτες της ΕΕ αποχαιρετούν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έφυγε το πρωί της Τρίτης από την ζωή

Θλίψη προκάλεσε η ξαφνική είδηση του θανάτου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά την εσπευσμένη εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Ιταλίας την Δευτέρα.

Φον ντερ Λάιεν: Τρομερή απώλεια ενός σπουδαίου Ευρωπαίου

Τη θλίψη της για την απώλεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντάβιντ Σασόλι, εκφράζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο twitter, τονίζοντας ότι ήταν «ένας σπουδαίος Ευρωπαίος» και ένας «περήφανος Ιταλός».

Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει:

«Λυπάμαι βαθιά για την τρομερή απώλεια ενός σπουδαίου Ευρωπαίου και περήφανου Ιταλού.

Ο Ντάβιντ Σασόλι ήταν ένας παθιασμένος δημοσιογράφος, ένας εξαιρετικός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, πρωτίστως, ένας αγαπημένος φίλος.

Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του.

Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε Ντάβιντ!».

Μισέλ: Μας λείπει ήδη

Συγκινημένος και θλιμμένος από την είδηση του θανάτου του Νταβίντ Σασόλι, δηλώνει με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ειλικρινής και παθιασμένος Ευρωπαίος, μας λείπε ήδη η ζεστασιά, η γενναιοδωρία, η φιλικότητα και το χαμόγελό του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”, αναφέρει ο Μισέλ.

Παπαδημούλης: Τον αποχαιρετώ με άφατη οδύνη

Με μήνυμά του στο Twitter αποχαιρέτησε τον Νταβίντ Σασόλι και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

“Σοκ! Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ #Σασόλι, μια σπουδαία προσωπικότητα και αγαπητός φίλος, «έφυγε» στα 65 του χρόνια! Ήταν ένας Πρόεδρος ενωτικός και ανθρώπινος, προοδευτικός ευρωπαϊστής και καλός φίλος της Ελλάδας. Τον αποχαιρετώ με άφατη οδύνη!”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Μητσοτάκης: “Είμαι σοκαρισμένος”

Σοκαρισμένος από την απώλεια του Νταβίντ Σασόλι εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής τους στο Twitter.

Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος από τον ξαφνικό θάνατο του Ντέιβιντ Σασόι. Το όραμά του για την Ευρώπη ως φάρο ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο θα λάμψει ως διαρκής κληρονομιά. Θρηνούμε αυτόν τον ξεχωριστό Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο”, έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναστασιάδης: Απίστευτα λυπημένος

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτησή του εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Νταβίντ Σασόλι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “το έργο του για τον εκσυγχρονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν οραματικό. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέλφους του”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα