Ντόρα Μπακογιάννη: “Με ενόχλησε η στάση της Ευρώπης για την Τουρκία – Το έχουν χάσει”

Ντόρα Μπακογιάννη: “Με ενόχλησε η στάση της Ευρώπης για την Τουρκία – Το έχουν χάσει”
Ντόρα Μπακογιάννη Eurokinissi

Σκληρή κριτική στην Κομισιόν για τις καθυστερημένες αντιδράσεις της, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη. "Έχω την αίσθηση ότι κάπου οι Ευρωπαίοι το έχουν χάσει".

Την ενόχλησή της για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το “Μητσοτάκης γιοκ” του Ερντογάν, αλλά και την ολιγωρία που επέδειξε σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

“Εμένα με ενόχλησε πάρα πολύ και για να το πω και πολύ ξεκάθαρα: Έχω την αίσθηση ότι κάπου οι Ευρωπαίοι το έχουν χάσει” τόνισε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πελαγοδρομεί, τα “παίρνει είδηση με μεγάλη καθυστέρηση” και “ζει σε ένα δικό της γυάλινο κόσμο”.

Για τη διορθωτική δήλωση της Κομισιόν μετά το “ουδέν σχόλιο”, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι ήταν εξίσου… άσχετη.

Η βουλευτής άσκησε κριτική στην ΕΕ και για το ενεργειακό ζήτημα, λέγοντας ότι επιδεικνύει ολιγωρία που δεν δικαιολογείται σε ένα πρόβλημα που αφορά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

“Έχει εμφανίσει μια απίστευτη ολιγωρία στο ενεργειακό και η ολιγωρία αυτή, κατά τη γνώμη μου, δεν δικαιολογείται. Εμείς είμαστε η Ευρώπη, αλλά δεν έχει δικαίωμα να αντιδράει η Κομισιόν με τέτοιου είδους καθυστέρηση για προβλήματα τα οποία αφορούν τις κοινότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι, για να το πω πιο ξεκάθαρα, το να μας λέει η κυρία φον ντερ Λάιεν ότι μάχεται για το αυτό, ότι θα έχουμε LNG και λοιπά, ποιος θα τα έχει αυτά; Εμείς θα τα έχουμε.

Για έλα να δεις τι πρέπει εσύ ως Κομισιόν να προτείνεις για τις τιμές της ενέργειας; Εμείς θα πάρουμε μέτρα και πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέτρα, τα οποία είναι εθνικά. Μας έκανε τη χάρη να μας πει “μπράβο πολύ ωραία τα μέτρα σας, είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα