Ο Αχ. Μπέος αρνήθηκε να εκδώσει ψήφισμα ο δήμος Βόλου για τον Φύσσα

Ο Αχ. Μπέος αρνήθηκε να εκδώσει ψήφισμα ο δήμος Βόλου για τον Φύσσα

Η απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου να μην εκδώσει ψήφισμα για τον Φύσσα, έβαλε "φωτιά" στο δημοτικό συμβούλιο. Αποχώρησαν δημοτικοί σύμβουλοι με καταγγελίες για φασισμό (vid)

"Στον αέρα" τινάχτηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, την Δευτέρα (22/09), με την άρνηση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου για έκδοση ψηφίσματος για τον Παύλο Φύσσα, να προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Το θέμα της έκδοσης ψηφίσματος για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα στην Αμφιάλη, τέθηκε στο συμβούλιο μετά από προτάσεις που κατέθεσαν δύο παρατάξεις.

Ο δήμαρχος, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι καταδικάζει μεν τις πράξεις βίας αλλά το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων για θέματα που δεν αφορούν άμεσα την πόλη. "Η παράταξή μας δεν θα επιτρέψει την έκδοση τέτοιων ψηφισμάτων. Εδώ αποφασίζουμε μόνο για θέματα της πόλης" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην δήμαρχος, Πάνος Σκοτινιώτης, επεσήμανε ότι "όταν επωάζεται το αυγό του φιδιού, η σιωπή είναι συνενοχή και δείχνει ότι κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την τακτική", με τον νυν δήμαρχος να απαντά "Αρκετά ρίξατε λάσπη και γι’ αυτό ο λαός του Βόλου σας έστειλε σπίτι σας".

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επιχείρησε να συνεχίσει με τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, κάτι που εξόργισε τα μέλη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. "Είστε απαράδεκτοι, να θέσετε το θέμα σε ψηφοφορία" είπε δημοτικός σύμβουλος για να εισπράξει την απειλή του προέδρου ότι θα τον αποβάλει από την αίθουσα. «Αυτό είναι φασισμός», απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος και σηκώθηκε από το έδρανο, με τα μέλη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αποχωρούν από τη συνεδρίαση.

Η απάντηση του δημάρχου

Ανακοίνωση για τα όσα διαδραματίστηκαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση, εξέδωσε ο Αχιλλέας Μπέος. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Δυστυχώς η απώλεια της εξουσίας και των όσων ευεργετημάτων εξ αυτής απέρρεαν για όσους τη νέμονταν χρόνια τώρα, έχει επηρεάσει κατά τρόπο νοσηρό την κρίση μιας ομάδας δημοτικών συμβούλων, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε υβριστικές και προσβλητικές ενέργειες σε βάρος των πολιτών και βεβαίως της πόλης.

Ετσι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με παρακίνηση των κ.κ., Πατσιαντά και Σκοτινιώτη οι μειοψηφίες αποχώρησαν, επειδή δεν τέθηκε σε συζήτηση θέμα έκδοσης ψηφίσματος για την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, ως να υπάρχει δημοκρατικός και νουνεχής πολίτης που να μην την καταδικάζει.

Για πολλοστή φορά χρησιμοποίησαν τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της αυτοδιοίκησης για να παίξουν τα παιχνίδια τους και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τις εντολές των πολιτικών και κομματικών πατρώνων τους. Βλέπετε αμέσως μετά, κατόπιν αιτήματός τους, επρόκειτο να μιλήσουν στο σώμα οι εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ για το θέμα της αξιολόγησης.

Γι αυτούς λοιπόν τους δήθεν προοδευτικούς και προστάτες των εργαζομένων ένα ψήφισμα, χωρίς ουσία και αποτέλεσμα, απέβη εξαιρετικά χρήσιμο ως πρόσχημα για να αποφύγουν όχι μόνο το ζήτημα της αξιολόγησης, αλλά και κορυφαία ζητήματα της πόλης, όπως είναι το θέμα των αδέσποτων και του κλεισίματος, με κυβερνητική εντολή μετά από έλεγχο, των παιδικών χαρών που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Αναμφίβολα βολική στάση για να μην εξηγήσουν στην κοινωνία τι έκαναν τόσα χρόνια, που διατέθηκαν τόσα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, πως αντέχουν να βλέπουν στα μάτια και τον τελευταίο δημότη που χρόνια τώρα εξαπατούσαν.

Τα ψέματα, όμως, τελείωσαν. Την Παρασκευή θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πεπραγμένα της απελθούσας δημοτικής αρχής, όχι ωραιοποιημένα και φτιασιδωμένα, όπως προσπαθούν να τα παρουσιάσουν τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής, αλλά απλά, κατανοητά και κυρίως αληθινά.

Για να μάθουν όλοι οι Βολιώτες ποιοι τους εξαπατούσαν τόσα χρόνια και κυρίως ποιοι συνεχίζουν να προσπαθούν να το κάνουν ακόμα και σήμερα. Η απάτη τελείωσε και δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα έλεος για τα μέλη αυτής της πολιτικο-κομματικής νομενκλατούρας που καταδίκασαν την πόλη και τους συμπολίτες μας στην σημερινή οικτρή κατάσταση".

Πληροφορίες από e-thessalia.gr

SHARE:

24Media Network