Ο Αλέξης Τσίπρας δημοσίευσε τα ενοικιαστήρια – “Δεν είχα και δεν έχω να κρύψω τίποτα”

Ο Αλέξης Τσίπρας δημοσίευσε τα ενοικιαστήρια – “Δεν είχα και δεν έχω να κρύψω τίποτα”

Σκληρή απάντηση για τα δημοσιεύματα περί "εξοχικού στα Λεγραινά" έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας - Προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Για δολοφονία χαρακτήρα κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για αγορά οικίας στην περιοχή των Λεγραινών.

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε “βίλα” το εν λόγω σπίτι το οποίο φερόταν να αγόρασε ο Α. Τσίπρας, σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως πρόκειται για fake news.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ανέφεραν πως οι πληροφορίες διακινήθηκαν σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει “το βατερλό της Πάρνηθας”, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να περάσουν από το σπίτι του κ. Τσίπρα στην Κυψέλη.

Ακολούθως η ΝΔ επανήλθε ζητώντας το μισθωτήριο της οικίας στα Λεγραινά, το μίσθωμα και την αποτύπωση των παραπάνω στο πόθεν έσχες. Ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου η οποία έκανε λόγο για πανικό της ΝΔ μπροστά στα λάθη της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα τα επίμαχα έγγραφα.

Μεταξύ άλλων τονίζει πως η οικογένειά του νοικιάζει εξοχικό σπίτι 185 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019, έναντι τιμήματος 1200 ευρώ το μήνα, για τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου, με τα σχετικά μισθωτήρια είναι κατατεθειμένα από το 2015 στην εφορία.

Για το τρέχον έτος, αναφέρει πως υπέγραψε τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο, με το συμφωνητικό να έχει κατατεθεί και αυτό στην εφορία.

Διευκρινίζει πως οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. “Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ”.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τα αντίστοιχα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, τα έξοδα συντήρησης των ακινήτων που έχει στη κατοχή του “και ειδικότερα για τα δάνειά του και τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής”.

Τονίζει δε, πως “για όσα είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες, περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου, θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν. Αν δεν το πράξουν ως οφείλουν, θα ασκήσω τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Και θα διεκδικήσω το πόσο που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή για να το διαθέσω στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα”.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook, αναλυτικά:

“Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη για να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, σε μια στιγμή που αισθάνεται στρυμωγμένος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογραφικά πιστόλια αναλαμβάνουν για λογαριασμό του, δολοφονίες χαρακτήρα, με fake news που αφορούν την προσωπική μου ζωή και την οικογένειά μου.

Από τα δημοσιεύματα πως δήθεν το σπίτι που νοικιάζω στη Κυψέλη, το απέκτησα σε πλειστηριασμό από άνθρωπο που αυτοκτόνησε από τα χρέη, μέχρι την προεκλογική αθλιότητα στη Βουλή να σπιλώσει τη μνήμη του νεκρού πατέρα μου με ψέματα περί δήθεν συναναστροφής του με τη χούντα, έχουμε καταλάβει πως λειτουργεί.

Η λάσπη, η σκανδαλοθηρική φθήνια και ο λαϊκισμός, φαίνεται ότι είναι βαθιά εγγεγραμμένα στις πρακτικές του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος φροντίζει να εμφανίζεται ως δήθεν εκσυγχρονιστής και θεσμικός πολιτικός.

Αυτή τη φορά για να ξεφύγει από τη δημόσια κατακραυγή για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, την καθημερινή εκατόμβη νεκρών και την πρωτοφανή έλλειψη ενσυναίσθησης του δράματος των πολιτών με τις φωτογραφίες της ανεμελιάς και του μοτοκρος στην Πάρνηθα, αποφάσισε να ρίξει στη μηχανή του κιμά την εξοχική κατοικία που νοικιάζω στη Λαυρεωτική, μήπως και αλλάξει την ατζέντα.

Και τα συνήθη πιστόλια πήραν φωτιά.

«Βίλα εκατομμυρίων». «Την αγόρασε». «Μετακόμισε από τη λαϊκή Κυψέλη στα Λεγραινά».

Ήταν ορισμένα από τα κατ’ εντολή δημοσιεύματα.

Για να έρθει μετά η ίδια η ΝΔ και να ζητήσει το μισθωτήριο, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την ύπαρξή του.

Και αμέσως μετά ξανά πάλι τα εντεταλμένα πιστόλια να λένε ρητά για σχέση μου με τη διαπλοκή, για ανακατασκευή βίλας από κατασκευαστική εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κλπ.

Απαντώ λοιπόν ευθέως, όχι στον εντολέα των δημοσιευμάτων, αλλά στον ελληνικό λαό που δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια.

Στη διαδρομή μου, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ποτέ δεν είχα και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Παραθέτω λοιπόν δημόσια τα σχετικά ενοικιαστήρια συμβόλαια, των εξοχικών κατοικιών που ενοικίαζα στη περιοχή από το 2015.

Και ξεκαθαρίζω :

1) Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 η οικογένειά μου ενοικίαζε εξοχικό σπίτι 185 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, έναντι τιμήματος 1200 ευρώ το μήνα, για τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου. Και το σχετικά μισθωτήρια είναι κατατεθειμένα από το 2015 στην εφορία.

2) Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020.

3) Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Μετά από όλα αυτά και την πλήρη διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση κάθε σχετικού στοιχείου, ελπίζω να τελειώσει οριστικά αυτό το καλαμπούρι της λάσπης και της συκοφαντίας.

Συστήνω δε το ίδιο να πράξει και ο κος Μητσοτάκης για τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, τα έξοδα συντήρησης των δεκάδων ακινήτων που έχει στη κατοχή του και ειδικότερα για τα δάνειά του και τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής.

ΥΓ. Στα δώδεκα και πλέον χρόνια που βρίσκομαι στη πολιτική ζωή ως αρχηγός κόμματος έχω επιλέξει να μην ασκώ τα δικαιώματα που ο νόμος μου δίνει για να προστατέψω τον εαυτό μου, ακόμη και από κακόβουλες επιθέσεις. Υπάρχουν όμως στιγμές που η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή. Για τα όσα λοιπόν είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες, περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου, θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν. Αν δεν το πράξουν ως οφείλουν, θα ασκήσω τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Και θα διεκδικήσω το πόσο που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή για να το διαθέσω στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα”.

Για το θέμα άλλωστε σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης άγρια κόντρα μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για “δημοσιογραφία του Μακελειού”. “Όταν βλέπουμε ενορχηστρωμένη σκηνοθεσία της κυβέρνησης σε σειρά Μέσων, να ξεκινά μια τέτοια ιστορία που πλήττει το πολιτικό σύστημα στον πυρήνα του, δημιουργείται το ερώτημα γιατί. Η απάντηση είναι προφανής. Κάθε φορά που η κυβέρνηση πιέζεται, που θεωρεί ότι η πραγματικότητα δεν την συμφέρει, προσπαθεί να αλλάξει την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι μια αποτυχία στον τομέα της πανδημίας. Η αποτυχία δεν περιορίζεται στην πανδημία. Υπάρχουν και τα εθνικά θέματα” σχολίασε σχετικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Από τη δική της μεριά η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, ανέφερε πως “δεν την ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία αν ο πρώην πρωθυπουργός είχε νοικιάσει σπίτι στο Σούνιο και αν πήγε σε άλλο σπίτι”.

“Το να συζητάμε τώρα εν μέσω όλων αυτών των συνθηκών την φαιδρή ατζέντα που βάζει η ΝΔ για αντιπερισπασμό στην βόλτα στην Πάρνηθα το έχει καταλάβει όλη η Ελλάδα, δεν κοροϊδεύεται κανείς. Για τα διάφορα σπίτια που μέσω off shore πηγαινοέρχονται έδωσε ποτέ κανένας απάντηση από τους κυβερνώντες; Αν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης νοικιάζει εδώ και 6 χρόνια σπίτι στην περιοχή του Σουνίου και αν άλλαξε αυτό το σπίτι νομίζετε ότι αφορά την ελληνική κοινωνία; Χαίρομαι που αντιμετωπίζετε τον κ. Τσίπρα σαν πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή αλλά δυστυχώς είναι η ατζέντα φαιδρή”.

“Αυτοί οι οποίοι έχουν λόγους να κρύβονται ξέρετε πολύ καλά ποιοι είναι, θέλετε να μπούμε σε τέτοια ατζέντα εν μέσω πανδημίας; Εγώ αρνούμαι να το κάνω”, δήλωσε επίπροσθετα.

Τα εξώδικα που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας

https://www.news247.gr/download/9794//977000/kourt.pdf
https://www.news247.gr/download/885//993000/pp1.pdf

Η απάντηση του γραφείου Τύπου της ΝΔ

Αργότερα, η ΝΔ επανήλθε στο θέμα σχολιάζοντας σχετικά:

“Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες!

Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να «μπαίνει μέσα» ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρονια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Οταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ!

Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την ειχε κάνει στις Βρυξελλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα