Ο Αλέξης Τσίπρας και πέντε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολιάζουν σε ντοκιμαντέρ τις ευρωεκλογές του 2014

Ο Αλέξης Τσίπρας και πέντε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολιάζουν σε ντοκιμαντέρ τις ευρωεκλογές του 2014

Το βίντεο φωτίζει το παρασκήνιο, τις πολιτικές παραμέτρους, αλλά και τα συναισθήματα γύρω από αυτά τα γεγονότα των ευρωεκλογών του 2014 (Vid)

Την μεγάλη καινοτομία των ευρωεκλογών του 2014, να προτείνουν τα ευρωπαϊκά κόμματα τον εκλεκτό τους υποψήφιο για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολιάζουν, σε ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η EuroparlTV, πρωταγωνιστές και προσωπικότητες της Ε.Ε. οι οποίοι αναφέρονται στην νέα διαδικασία που εφαρμόσθηκε και η οποία αποσκοπούσε στον περαιτέρω εκδημοκρατισμό των διαδικασιών της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, έξι προσωπικότητες μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρονται στις πολιτικές δυνάμεις και τους πρωταγωνιστές αυτής της διαδικασίας και το βίντεο φωτίζει το παρασκήνιο, τις πολιτικές παραμέτρους, αλλά και τα συναισθήματα γύρω από αυτά τα γεγονότα.

 Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σκα Κέλερ , ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κλάους Βέλε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζάουμε Ντουχ Γκιλιότ.

O Έλληνας πρωθυπουργός λέει μεταξύ άλλων πως επέλεξε να μιλήσει ελληνικά στο debate για τις ευρωεκλογές γιατί όπως αναφέρει με νόημα, "στο ΕΚ ο καθένας μιλάει τη δική του γλώσσα".

Επίσης καλεί για περισσότερη δημοκρατία εντός της Ε.Ε. και σύνδεση με τους πολίτες. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης, αλλά είναι μέσα στο ευρωπαϊκό παζλ".

Δείτε το ντοκιμαντέρ παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network