Ο δήμαρχος Χάλκης Μ. Πατρός στο NEWS 247: Αν συνεχίσουν έτσι θα εκκενωθούν νησιά και με περισσότερους από 150 κατοίκους

Ο δήμαρχος Χάλκης Μ. Πατρός στο NEWS 247: Αν συνεχίσουν έτσι θα εκκενωθούν νησιά και με περισσότερους από 150 κατοίκους

Υπουργούς και γενικούς γραμματείς που δεν ξέρουν που πέφτει στον χάρτη η Χάλκη καίει ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού Μιχάλης Πατρός. Τι δηλώνει στο NEWS 247 (Vids)

Ξεχασμένοι από το κράτος αισθάνονται οι κάτοικοι της Χάλκης, με τον δήμαρχο του ακριτικού νησιού να επισημαίνει πως υπάρχουν υπουργοί και γενικοί γραμματείς που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η Χάλκη.

“Σαφέστατα και είμαστε ξεχασμένοι. Είμαστε ξεχασμένοι. Όταν μιλάω με έναν γενικό γραμματέα υπουργείου και μου λέει ότι έχω προβλήματα με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης… Δεν υπάρχει Θεολογική Σχολή εδώ. Άρα δεν ξέρει που βρίσκομαι.

Όταν υπουργός μου λέει ότι είμαι μέσα στην ΑΟΖ δεν ξέρει γεωγραφικά που βρίσκεται η Χάλκη και πιστεύω πως δεν ξέρει και που βρίσκονται άλλα νησιά”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο NEWS 247.

Η κυβερνητική αναλγησία, όπως εκτιμά, θα οδηγήσει όχι μόνο στην εκκένωση νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους όπως ζήτησε στέλεχος της τρόικας αλλά και μεγαλύτερων νησιών.

Οι πόρτες των υπουργείων στα προβλήματα των δήμων, ιδίως των μικρών δήμων, όπως αναφέρει, δεν ανοίγουν.

Στο κάλεσμά του να μεταβούν και να βιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην ακριτική Χάλκη τον χειμώνα δεν έχει ανταποκριθεί κανείς.

Στο στάδιο αυτό μάλιστα ο δήμος Χάλκης αναμένεται να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο με την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, επιχειρώντας να προχωρήσει στην αξιοποίηση της περιουσίας του.

“Ιδιοκτησιακά η Αλιμνιά και άλλα πέντε νησιά ανήκουν στον δήμο Χάλκης. Ο δήμος στόχευε και στοχεύει στην αξιοποίηση της περιουσίας του.

Είναι αναγκαίο πια να αξιοποιήσουμε την περιουσία του δήμου. Δεν υπάρχουν πόροι στους δήμους”, υπογραμμίζει.

Εκτός από τους αναγκαίους πόρους, όπως μας εξηγεί ο δήμαρχος Χάλκης, η αξιοποίηση της περιουσίας θα συγκρατήσει και την καταστροφή που υφίσταται η Αλιμνιά.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, το γεγονός, όπως επισήμανε ο Μιχάλης Πατρός, ότι υπήρξε κάποιος που έκοψε σε μια νύχτα όλα τα ελαιόδεντρα που υπήρχαν στο νησί και πούλησε τα ξύλα για καυσόξυλα.

Ελλείψει των αναγκαίων οικονομικών πόρων, στη Χάλκη εξετάζεται τι μπορεί να γίνει ώστε να αξιοποιηθεί τουριστικά ή και σε άλλους τομείς η Αλιμνιά, με τον δήμαρχο Χάλκης να εκτιμά πως και αυτό το έργο θα υλοποιηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα