Ο Εφέτης Χρήστος Κατσιάνης αναλαμβάνει την έρευνα για τον Καρατζαφέρη

Funeral of Journalist Serafeim Fyntanidis, in Athens, on Dec. 27, 2014 /    ,   ,  27, , 2014
Funeral of Journalist Serafeim Fyntanidis, in Athens, on Dec. 27, 2014 / , , 27, , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών, την ανάκριση για την ανακριβή δήλωση πόθεν εσχες αναλαμβάνει ο Χρ. Κατσιάνης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Ο Εφέτης Χρ. Κατσιάνης αναλαμβάνει τελικά ως ειδικός ανακριτής το χειρισμό της έρευνας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη, με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών.

Ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός είναι ήδη γνωστός στην κοινή γνώμη καθώς διετέλεσε τον πρόεδρο τον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο αποφάσισε την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Πλέον ο εφέτης ειδικός ανακριτής "χρεώνεται" τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να εξετάσει τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες (κακούργημα) και της συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρία (πλημμέλημα) για τα οποία κατηγορείται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο Γ. Καρατζαφέρης φέρεται να έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο που εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες οι δύο επιχειρηματίες και ακόμοι τρεις απόστρατοι αξιωματικοί έχουν ξληθεί να απολογηθούν για βαρύτατα κακουργήματα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που ερευνά την υπόθεση προμήθεις των ελικοπτέρων Super Puma.

Φωτογραφία: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καρατζαφέρης
SHARE:

24Media Network