Η ΝΔ αλληθωρίζει μεταξύ ακραίου κέντρου και ακροδεξιάς

Η ΝΔ αλληθωρίζει μεταξύ ακραίου κέντρου και ακροδεξιάς
Σπύρος Καρανικόλας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Η μεταγραφή Καρανικόλα φέρνει σενάρια και άλλων μεταγραφών πριν ή και μετά τις εκλογές, ενώ η ΝΔ ταυτόχρονα φροντίζει την (άκρα) δεξιά της.

Η είδηση της μεταγραφής του Σπύρου Καρανικόλα στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε αίσθηση χθες στο πολιτικό σκηνικό.

Όχι διότι ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος και πρώην εκπρόσωπος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι ένα πρόσωπο γνωστό στο ευρύ κοινό ή με σημαντική επιρροή. Αλλά γιατί δημιούργησε πολλά ερωτήματα ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μέχρι τις εκλογές, αλλά κυρίως μετά από αυτές.

Ερωτηθείς τι σημαίνει για τις μετεκλογικές προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος η χθεσινή κίνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απέφυγε φυσικά να απαντήσει δηλώνοντας ότι η μεταγραφή Καρανικόλα: “Σημαίνει ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό πολυσυλλεκτικό κόμμα, στο οποίο μπορούν να βρουν έκφραση πολίτες που συμμερίζονται τις απόψεις και αντιλήψεις μας για την πορεία της χώρας”.

Σε κάθε περίπτωση επανέρχονται στο προσκήνιο σενάρια, που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναζητεί έναν ή περισσότερους… Κατσίκηδες, στην περίπτωση που στις δεύτερες εκλογές χάσει οριακά την αυτοδυναμία: Όπως δηλαδή ο αείμνηστος πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχοντας 150 βουλευτές το 1990 σχημάτισε κυβέρνηση με τη στήριξη του εκλεγμένου με τη ΔΗΑΝΑ Θόδωρου Κατσίκη, έτσι και ο σημερινός πρωθυπουργός να στηριχθεί σε βουλευτές εκλεγμένους με άλλα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης εφόσον έτσι κι αλλιώς έχει περιορισμένες δυνατότητες συνεργασιών με άλλα κόμματα.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη πάντως αντιμετώπιζαν σαρκαστικά τη μεταγραφή Καρανικόλα στη ΝΔ.

“Πριν από μερικά χρόνια, ο κύριος Καρανικόλας έφυγε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ότι έγινε “ουρά της Νέας Δημοκρατίας” και ακολούθησε το κόμμα της κυρίας Κατσέλη. Πριν λίγους μήνες, έφυγε ξανά από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ότι έγινε “ουρά του ΣΥΡΙΖΑ”. Σήμερα, μας ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στη ΝΔ. Από τη Λούκα Κατσέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα τατουάζ δρόμος. Η απόγνωση Μητσοτάκη αρχίζει να γίνεται διασκεδαστική και θα μας χαρίσει πολύ γέλιο!” σχολίαζαν ειδικότερα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Καρανικόλας δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα ενδεχόμενο να τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Με το Επικρατείας ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει άλλωστε να σηματοδοτήσει τόσο το άνοιγμα στους πασοκογενεις σημιτικούς, όσο και να χαϊδέψει τη σκληρή δεξιά. Ως προς το δεύτερο στόχο, κυκλοφορούν σενάρια για ένταξη του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου στο Επικρατείας της ΝΔ. Με αυτό τον τρόπο το κυβερνών κόμμα θα επιχειρούσε να ανακόψει απώλειες εκ δεξιών προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, δεδομένου ότι ο στρατηγός είχε ενεργή παρουσία στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ.Οικονόμου χθες πάντως δήλωσε ότι: “Δεν υπάρχει καμία συζήτηση συνεργασίας με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ή το Γιώργο Καρατζαφέρη σε κανένα επίπεδο”, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή της Α Αθήνας στο Attica ότι ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον παρότρυνε να στηρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής.

Μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών πάντως πολλά μπορεί να συμβούν, ειδικά εάν το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης δεν είναι το ιδανικότερο για τη ΝΔ. Όπως μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων εκλογών του 2012, όταν ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε στην άκρη την έχθρα του με τη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία επέστρεψε στη ΝΔ, έτσι και ο κ.Μητσοτάκης θα μπορούσε να κυρήξει πανστρατιά φροντίζοντας κυρίως τα δεξιά του νώτα. Σε αυτό άλλωστε ποντάρει ο κ. Μπογδάνος με το κομματίδιο του, ενώ κάποιοι θα έβλεπαν στη ΝΔ και τον Θάνο Τζήμερο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα