Ο Φλωρίδης εκτός γραμμής “με το καλημέρα”

Ο Φλωρίδης εκτός γραμμής “με το καλημέρα”
Γιώργος Φλωρίδης Eurokinissi

Ο Γιώργος Φλωρίδης βρέθηκε εκτός γραμμής αφού υποστήριξε ότι διάταξη που ψήφισε η ΝΔ το 2019 θα... καταργηθεί. Αμήχανη αντίδραση από τα κυβερνητικά στελέχη.

Με την πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως Υπουργός Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης προκάλεσε μπελάδες στο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων και σε δευτερολογία του μετά από ερωτήματα του επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλου, το τέως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά ότι “η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους”.

Ξέχασε όμως ο Υπουργός ότι ακριβώς αυτή τη διάταξη ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019! Για την συγκεκριμένη διάταξη ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Το θέμα το σχολίασε σε άμεση ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου: “Ο νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

Απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία στον… ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας απλώς πως όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν παρά να αδειάσουν τον νέο τους υπουργό ή, καλύτερα, να αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις τους που παραδέχτηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση”.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη κυβερνητικά στελέχη αναγκάστηκαν να σχολιάσουν με μία εμφανώς αμήχανη διατύπωση: “Η συγκεκριμένη εισήγηση αποτελεί διαχρονική θέση του Υπουργού, που δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο”.

Προφανώς η διαχρονική θέση του Υπουργού δεν ταυτίζεται με τη θέση της κυβέρνησης. Και προφανώς αυτή η εξεφρασμένη θέση του κυρίου Φλωρίδη δεν συζητήθηκε στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά την ανακοίνωση ης σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε αυτογκόλ από τα αποδυτήρια…

Για την ιστορία η διάταξη του Νοεμβρίου του 2019 (Νόμος 4637/2019 ΦΕΚ Τεύχος Α’ 180/18-11-2019) αναφέρει τα εξής: “Στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 405 ΠΚ προστίθεται εδάφιο δεύτερο που έχει εξής:

“Για την ποινική δίωξη των εγκλημάτων που προβλέπονται στο άρθρο 390 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ αν η απιστία στρέφεται άμεσα κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα απαιτείται έγκληση”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα