Ο Γιάννης Ταφύλλης νέος επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας

Ο Γιάννης Ταφύλλης νέος επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας
Ο Γιάννης Ταφύλλης νέος επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Eurokinissi

Ίσως και εντός της ημέρας η αντικατάσταση του Γιάννη Καπάκη. Οι προτάσεις που υπάρχουν για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και οι σκέψεις για το ενδεχόμενο συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών, καθώς και Ψηφιακής Πολιτικής, είναι το πρόσωπο – όπως αποκαλύπτει σήμερα το Νews24/7- που αναλαμβάνει νέος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο νυν Γενικός Γραμματέας Γιάννης Καπάκης αναμένεται να αντικατασταθεί άμεσα, ίσως και εντός της ημέρας, και σε κάθε περίπτωση πάντως πριν ακόμα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews24/7, εξετάζει το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε υφυπουργείο που θα ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανόν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που σήμερα βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών με επικεφαλής αναπληρωτή υπουργό, να καταστεί εκ νέου αυτόνομο υπουργείο.

Η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, θα πραγματοποιηθεί με τον ανασχηματισμό.

Το Μέγαρο Μαξίμου, τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και αυτό παρότι αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν την προσπάθεια να «σαμποταριστεί» μια τέτοια εξέλιξη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με τη δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι η εθνική συνεννόηση έχει γίνει στάχτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα