Ο Κασσελάκης διαβεβαίωσε το πανελλήνιο ότι έχει μεταβιβάσει όλες τις εταιρίες

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης PRINTSCREEN / MEGATV

Τι είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο Στέφανος Κασσελάκης. Αποκάλεσε «λάθος» τον νόμο του Τσίπρα που δεν επιτρέπει σε αρχηγούς κομμάτων να έχουν εταιρίες στο εξωτερικό.

Την διαβεβαίωση ότι δεν διαθέτει πλέον καμία εταιρία στο εξωτερικό έδωσε σήμερα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΜEGA, απαντώντας σε ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα και του Γιάννη Πρετεντέρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα, τοποθετούμενος για τον νόμο του Αλέξη Τσίπρα για τη διαφάνεια που δεν επιτρέπει σε αρχηγούς πολιτικών κομμάτων να έχουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό, δήλωσε πως «ήταν λάθος». Επίσης, τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των προέδρων των πολιτικών σχηματισμών να «επενδύουν» – όπως είπε- στα κόμματά τους προκρίνοντας το μοντέλο ενός «κόμματος-επιχείρηση»!

Ερωτώμενος για την περιουσία που διαθέτει στο εξωτερικό ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «έχω μεταβιβάσει όλη την περιουσία που είχα»! Αναφερόμενος στο ότι διέθετε εταιρίες στο εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «εφόσον έχει υπάρξει μία παρατυπία και χρειαστεί να πληρώσω πρόστιμο να το πληρώσω». Επίσης, δεσμεύθηκε για το ότι «εάν κληθώ να δώσω εξηγήσεις θα δώσω εξηγήσεις στην δικαιοσύνη». Πάντως, αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με σε πόσες και ποιες εταιρίες είχε εμπλοκή.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε λανθασμένο τον νόμο για την διαφάνεια που είχε ψηφίσει το 2016 ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως δήλωσε «ο νόμος προφανώς ήταν λάθος» προσθέτοντας πως «αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα έξω, όχι για να υποχρεώνονται οι απόδημοι να φέρουν άσπρα μέσα».

Μάλιστα, εγκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή …δεν τον έχει καταργήσει! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο κ. Μητσοτάκης είχε 5 χρόνια να αλλάξει το νόμο»!

Ειδικά για τον δανεισμό του ΣΥΡΙΖΑ από δική του εταιρία ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως «τα χρήματα έχουν επιστραφεί με τον ίδιο τρόπο στην Osios και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος». Μάλιστα, υποστήριξε πως «κακώς δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα» να δανείζουν οι πρόεδροι των κόμματά τους, λέγοντας πως στις ΗΠΑ ένας πρόεδρος στο κόμμα του «επενδύει, βάζει κεφάλαια».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλησε να πάρει θέση για τα όσα είπε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της Καθημερινής σχετικά με την υπόθεση Νovartis, αναφέροντας πως δεν ήταν τότε στην κυβέρνηση. Επίσης, δήλωσε ότι έχει συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι «όλα καλά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα