Ο Κικίλιας “δείχνει” Περιφέρεια Αττικής και Δήμους για την ευθύνη τυχόν πλημμυρών

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κικίλιας “δείχνει” Περιφέρεια Αττικής και Δήμους για την ευθύνη τυχόν πλημμυρών
SOOC

Ο Βασίλης Κικίλιας έριξε το μπαλάκι της ευθύνης για τυχόν πλημμύρες στην Αττική στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

Με ανάρτησή του στο facebooκ, ο Βασίλης Κικίλιας θέλησε και πάλι να μετακυλήσει την ευθύνη στην περιφέρεια και τους Δήμους για πιθανές πλημμύρες στην Αττική.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να πνίγονται οι “παρακάτω” επειδή κάποιοι “παραπάνω” έχουν μπαζώσει τα ρέματα.

Αναλυτικά τόνισε τα εξής: “Mε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δώσαμε το δικαίωμα στην Περιφέρεια και σε πάνω από 24 δήμους στο επίπεδο της πολιτικής κινητοποίησης με το Νόμο 4662 να μπορούν με άμεσες διαδικασίες να φέρουν εργολάβους και μπουν να καθαρίσουν τις κοίτες ρεμάτων, ποταμών, του Κηφισού, παραπόταμων.

Aν λοιπόν παραδεχτούμε ότι το κράτος έχει μια συνέχεια τότε οφείλουμε να το δούμε το πράγμα γενναία να πάει το κράτος να αποζημιώσει εκεί πέρα που υπάρχει ανάγκη και να ανοίξουν, να ξεμπαζωθούν αυτά τα ρέματα. Γιατί δεν μπορεί να πνίγονται οι “παρακάτω” επειδή κάποιοι “παραπάνω” έχουν μπαζώσει τα ρέματα”.

Σημειώνεται πως σε «κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας», με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έχουν τεθεί:

  • Για τον Κηφισό: οι Δήμοι Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Αθηναίων, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Μοσχάτου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, και Πειραιά.
  • Για το υδατόρεμα Ποδονίφτη: οι Δήμοι Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Φιλοθέης- Ψυχικού, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και Αθηναίων.
  • Για το υδατόρεμα Εσχατιάς: οι Δήμοι Φυλής, Ιλίου, Αχαρνών και Αγ. Αναργύρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα