Ο Λαφαζάνης απαντά στη ΝΔ για το Νομισματοκοπείο

Ο Λαφαζάνης απαντά στη ΝΔ για το Νομισματοκοπείο
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Επιτίθεται και στον Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι εκείνος ξεκίνησε “τη γελοία υπόθεση της εισβολής” για να δικαιολογήσει την ταπεινωτική μνημονιακή του συνθηκολόγηση

Αθλιότητα και ευρω-δουλεία χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο την “εισβολή στο Νομισματοκοπείο”.

Από τα πυρά του δεν ξεφεύγει ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, καθως ο κ.Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός ξεκίνησε “τη γελοία υπόθεση της εισβολής” για να δικαιολογήσει την ταπεινωτική μνημονιακή του συνθηκολόγηση.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ καρφώνει επισης το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, υποστηρίζει ότι “όλοι οι ένοχοι και συνένοχοι της καταστροφής του τόπου, έχουν χρησιμοποιήσει  το μύθο του δήθεν σχεδίου εισβολής στο Νομισματοκοπείο” για να πλήξουν το σχέδιο “εξόδου από τη γερμανική φυλακή της ευρωζώνης” και θέτει το ερώτημα γιατί η ΝΔ δε ζητά εξεταστική για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, δίδοντας την απάντηση “διότι απέναντί της θα βρεθούν τα προσφιλή της ξένα κερδοσκοπικά fund, τα οποία τόσο απλόχερα και χαριστικά εξυπηρέτησε ο νεομνημονιακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Ειδικότερα ο κ.Λαφαζάνης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Είναι εντυπωσιακό ότι μια παράταξη, όπως, η Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι συνυπεύθυνη για την καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας και στην οποία μετέχουν και ανήκουν πολιτικά πρόσωπα βουτηγμένα μέχρι το λαιμό σε σκάνδαλα, επιχειρεί να κάνει, δια του προσώπου μου φτηνό πολιτικάντικο αντιπερισπασμό με μια ιστορία για αγρίους όπως το μύθευμα της “εισβολής στο Νομισματικοπείο”.

Ζητώντας η Ν.Δ. να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία “να διερευνήσει αν υπήρχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ… δια της εισβολής στο Νομισματοκοπείο, στο οποίο συμμετείχαν υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης”, έρχεται να καταδείξει ότι η ανοησία, η αθλιότητα, η εμπάθεια και η ευρώ – δουλεία δεν έχουν φραγμούς και όρια.

Είναι εντυπωσιακό και χαρακτηριστικό της βαθιάς παρακμής του πολιτικού κατεστημένου αυτής της χώρας, ότι όλοι οι ένοχοι και συνένοχοι της καταστροφής του τόπου, έχουν χρησιμοποιήσει  το μύθο του δήθεν σχεδίου “εισβολής στο Νομισματοκοπείο” όχι για να συκοφαντήσουν απλώς ένα πρόσωπο και μια πολιτική στάση αρχών αλλά κυρίως για να πλήξουν την πολιτική πρόταση εξόδου από τη γερμανική φυλακή της ευρωζώνης στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας.

Την γελοία υπόθεση της “εισβολής στο Νομισματοκοπείο” πρώτος την ξεκίνησε ξεδιάντροπα ο Αλ. Τσίπρας για να δικαιολογήσει την ταπεινωτική μνημονιακή του συνθηκολόγηση, λέγοντας ότι αυτή η “εισβολή” ήταν, τάχα, η μόνη εναλλακτική πρόταση ΄που του υποβλήθηκε.

Τη σκυτάλη στο σήριαλ του νομισματοκοπείου πήραν ακολούθως και για βδομάδες τα κυρίαρχα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης με απίθανα γαργαλιστικά δημοσιεύματα και πιπεράτες φανταστικές “λεπτομέρειες”.

Πρόσφατα νέα διάσταση στην πολυτάραχη “εισβολή στο Νομισματοκοπείο” έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, ένα πρόσωπο το οποίο σύσσωμος ο “πάλαι ποτέ” αντιμνημονιακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε καταγγείλει για σωρεία σκανδάλων, τα οποία στη συνέχεια ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ως κυβέρνηση, κουκούλωσε, και ο οποίος Στουρνάρας σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι υπήρξε πρωταγωνιστής των μεγάλων σκανδάλων μέσω τον οποίων η ΑΤΕ και το ΤΤ χαρίστηκαν και με “προίκα” στη Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank αντίστοιχα.

Αντί λοιπόν ο ένοχος και συνένοχος Γιάννης Στουρνάρας να απολογείται,  βρήκε βολικό το μύθο του “Νομισματοκοπείου”, για να εμφανιστεί από πάνω και ως “σωτήρας”.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως ομολόγησε στην “βαρύγδουπη” τηλεοπτική του συνέντευξη, εμφανίστηκε να έχει στήσει ένα ολόκληρο “παρακρατικό” μηχανισμό με πραγματικές ή υποτιθέμενες “παρασυσκέψεις” με πρωθυπουργούς και με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποτρέψει τον “δολιοφθορεά” του ευρώ, Παν. Λαφαζάνη, να ξετυλίξει την επιχείρηση κατάληψης του Νομισματοκοπείου και προώθησης του σχεδίου έκδοσης εθνικού νομίσματος.

Μόνο και μόνο για τα όσα παράνομα είχε πει πως έπραξε ο Γιάννης Στουρνάρας, θα έπρεπε να είχαν κινηθεί αυταπάγγελτα οι εισαγγελικές αρχές σε βάρος του, κάτι το οποίο γλίτωσε με τις προηγούμενες σκανδαλώδεις κινήσεις του.

Τώρα, μετά τον Γ. Στουρνάρα και αφού τον επικαλείται, τη σειρά πήρε η Ν.Δ., η οποία γελοιωδώς  ζητάει να εξεταστεί αυτή η φανταστική υπόθεση του “Νομισματοκοπείου” με στόχο την αναζήτηση, περίπου και ποινικών ευθυνών στο πρόσωπό μου.

Διερωτάται, πλέον, κανένας αν είναι τόση η αφροσύνη της παράταξης της Ν.Δ. και τόσος ο πανικός και το αδιέξοδο του μνημονιακού συστήματος, ώστε να έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάπτωσης και αυτογελοιοποίησης για να βρίσκουν ύστατο καταφύγιο “άμυνας και επίθεσης” μια αστεία υπόθεση, όπως αυτή του “Νομισματοκοπείου”, που μόνο σε ευτελή αστυνομικά μυθιστορήματα τσέπης, τα οποία πουλάνε στα αεροδρόμια, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Τίποτα, όμως, και καμία σκευωρία δεν μπορεί να γλιτώσει τη Ν.Δ. και το μνημονιακό πολιτικό σύστημα από το να πληρώσουν για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να μην θέλω τη σύσταση μιας Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία το μόνο που θα καταφέρει είναι να εκθέσει, να γελοιοποιήσει και να ενοχοποιήσει τη Ν.Δ. και συνολικά το άθλιο κομματικό μνημονιακό σύστημα.

Όχι μία, λοιπόν, αλλά χίλιες Εξεταστικές Επιτροπές να συστήσουν.

Υ.Γ. Δεν είναι τυχαίο, όμως, που η Ν.Δ. δεν ζητάει , όπως είχε δεσμευτεί, Εξεταστική Επιτροπή για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, με την οποία το δημόσιο αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία απώλεσαν δεκάδες δισ ευρώ. Η Ν.Δ. δε ζητάει αυτήν την Εξεταστική Επιτροπή για τον εξής απλό λόγο: διότι απέναντί της θα βρεθούν τα προσφιλή της ξένα κερδοσκοπικά fund, τα οποία τόσο απλόχερα και χαριστικά εξυπηρέτησε ο νεομνημονιακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα