Ο Μητσοτάκης απαντά στον Βαρουφάκη για τη Μόρια

Ο Μητσοτάκης απαντά στον Βαρουφάκη για τη Μόρια
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Την ώρα του πρωθυπουργού εγκαινιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του πρόεδρου του ΜέΡΑ25 για το προσφυγικό- μεταναστευτικό

Στην ώρα του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη με θέμα: «Κατάργηση καταυλισμού Μόριας και εσωτερικών συνόρων».

Στην ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ειδικότερα ότι καταυλισμοί όπως αυτός στη Μόρια της Λέσβου δεν συνάδουν με τις αρχές και αξίες ευρωπαϊκής χώρας και καμία πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα χέρια, όταν χιλιάδες συνάνθρωποι μας ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον πέμπτο σκληρό χειμώνα ανοχύρωτοι μπροστά στο κρύο και τη βροχή.

Ο κ. Βαρουφάκης ζητά να ενημερωθεί μεταξύ άλλων η Βουλή: -Αν προτίθεται η κυβέρνηση να κλείσει τη Μόρια και αν θα καταργήσει τα ιδιότυπα εσωτερικά σύνορα στη χώρα, που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν κατοίκους των νησιών, έλληνες και μετανάστες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα